Beroš: “Pogorša li se situacija, povlačit ćemo odluke”

Danas je točno godinu dana od pojave prvog slučaja zaraze covida-19 u Hrvatskoj. 

Premijer Andrej Plenković danas je na sjednici Vlade najavio da će se u ponedjeljak najvjerojatnije otvoriti terase kafića diljem Hrvatske, no glasnogovornik stožera Dubrovačko-neretvanske županije Nikša Miletić potvrdio je za N1 kako još uvijek razmišljaju da od Nacionalnog stožera traže da se zbog loše epidemiološke situacije u Dubrovniku, Konavlima i Župi dubrovačkoj, u tim mjestima terase kafića ipak ne otvore 1. ožujka, no prvo trebaju vidjeti što će Nacionalni stožer propisati.

Lokalni stožeri mogu donositi restriktivnije mjere, pa smo suglasni s Dubrovačko-neretvanskom županijom. U svakodnevnoj smo komunikaciji i njihov je potez pokazatelj odgovornosti. Danas je premijer najavio nove mjere, one će sutra biti predstavljene. Jasno je da za mnoge naše aktivnosti treba postojati epidemiološki okvir, a vrijedit će kao i onaj od prije – razmak među stolovima, gostima, higijena…

Vjerojatno se neće svima isplatiti otvaranje, ovisno o lokaciji, veličini terase, ali to sada možemo relaksirati kao mjeru. – rekao je Vili Beroš i dodao kako okolnosti idu u prilog sprječavanja širenja epidemije.

Nakon otvaranja terasa, pogorša li se situacija, morat ćemo povlačiti druge korake. – rekao je Beroš.

POSLJEDNJE DODANO: