Aminess i HTP Korčula doniraju sredstva Zavodu za hitnu medicinu ispostava Korčula za nabavku reagensa

Hotelsko turističko poduzeće Korčula, koje posluje pod brendom Aminess Hotels & Resorts, i ove je godine doniralo sredstva, ovog puta u iznosu 1.000 eura za postupke krvnih analiza koje se obavljaju u laboratoriju u sklopu Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-Neretvanske županije, ispostava Korčula. Ovo je već treća godina u kojoj HTP Korčula donira sredstva potrebna za reagens koji je nužan za laboratorijsku obradu krvi pacijenata Zavoda za hitnu medicinu ispostava Korčula. Naime, prije nekoliko godina donacijama lokalnog stanovništva nabavljen je aparat za vađenje krvi, no za njegov rad nužan je i reagens za analizu krvi čija cijena konstantno raste. 

HTP Korčula ovom donacijom uvelike olakšava rad otočkog doma zdravlja i lokalnih pacijenata uzrokovano nedostatkom medicinsko-biokemijski laboratorija. Naime, sredstva za kupnju reagensa koji je potreban za rad aparata za vađenje krvi ne pokriva se iz zdravstvenog sustava stoga je ova donacija od iznimne važnosti i velike pomoći.

Ova donacija posebno nas veseli te je od velikog značaja, a sve u korist naših pacijenata i poboljšanja kvalitete naših zdravstvenih usluga. Zahvaljujem svima na nesebičnom zalaganju da se ova donacija ostvari. Naši djelatnici od sada svoj rad mogu obavljati puno kvalitetnije, a naši pacijenti dobit će uslugu kakvu zaslužuju – istaknula je Anela Martić,  voditeljica Zavoda hitne medicine.

Podsjetimo, otok Korčula ima sveukupno dva laboratorija na 20 tisuća stanovnika u sklopu Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-Neretvanske županije, ispostava Korčula te drugi u Veloj Luci. Na ovaj nedostatak veže se i problematično radno vrijeme laboratorija koji ne rade u poslije podnevnim satima, vikendom i blagdanima pa pacijenti moraju trajektom i autobusom do najbliže sljedeće bolnice. 

Iznimno smo ponosni što možemo i na ovaj način pridonijeti kvaliteti zdravlja lokalnog stanovništva i turista koji koriste usluge Zavoda za hitnu medicinu ispostava Korčula. Unaprjeđenje kvalitete života u destinacijama u kojima poslujemo kroz korporativne inicijative i donacije jedan je od prioriteta Aminessa. Kvalitetan rad lokalnog doma zdravlja osim za lokalne stanovnike važan je i zbog sigurnosti svih naših zaposlenika i naših gostiju i drago nam je da i na ovaj način možemo doprinijeti boljitku lokalne zajednice – izjavila je Marina Brčić, direktorica Aminess Port9 Resorta.

POSLJEDNJE DODANO: