Vaterpolisti Jadrana doživjeli prvi poraz ove sezone

Vaterpolisti Jadrana su doživjeli prvi poraz ove sezone. Nakon sedam pobjeda (2 u Ligi prvaka, 5 u regionalnoj Premier ligi), momčad Jure Marelje zaustavljena je u Budimpešti od moćnog Ferencvarosa s 11:13 (1:2, 3:2, 2:6, 5:2).

Hrvatski prvak je odigrao vrlo solidnu utakmicu, ali jedno propadanje – nestanak na četiri minute – skupo ga je koštalo protiv momčadi mađarskih i internacionalnih zvijezda. Naime, nakon što je Jerko Marinić Kragić iz peterca u 20. minuti smanjio na 6:7, do kraja treće četvrtine Ferencvaros je izbušio gol Jadrana sa četiri pogotka, a da pritom nisu dozvoliti niti jednu loptu u svojoj mreži. Tako se u posljednju četvrtinu ušlo s velikim zaostatkom (6:11), no stvari su se do konca utakmice prilično zakomplicirale. Mogao je Jadran izvući više od časnog poraza da je bilo malo više prisebnosti u napadu.
Kad je na semaforu ostalo 2.15 do kraja Marinić Kragić je svojim četvrtim golom privukao Jadran na 10:12, a samo 30 sekundi kasnije je Duje Pejković u kontri osvanuo sam ispred vratara Some Vogela i ovaj je fantastično obranio. Bila je to jedna od njegovih ukupno 15 obrana. Kad se zna da su vratari Jadrana, Mate Anić i Ivan Marcelić skupili samo 6 obrana… Uglavnom, Pejković nije svladao Vogela, a u kontri je Denes Varga prelomio utakmicu golom za 10:13.
Prekasno smo se probudili i opet propustili dosta prilika za bolji rezultat – rekao je trener Marelja.

FERENCVAROS: Szakonyi, Mandić 2, Pohl 2, Merkulov, Argyropoulos, Di Somma 2, Fekete 1, Molnar, Nagy 3, Varga 2, Jansik 1, Damonte, Vogel.

JADRAN: Anić, Čagalj, Marinić Kragić 4, Biljaka, Gruwell, Pejković, Bukić 2, Harkov 1, Radović, Vrlić 1, Fatović 3, Dužević, Marcelić.

POSLJEDNJE DODANO: