I to se događa: ukradena kasica akcije “Vjeruj i djeluju” u solinskoj Građi

Nedavno je prokrenuta humanitarna akcija “Vjeruj i djeluju” a cilj joj je prikupiti novac za kupnju Rewalk pomagala s kojim bi se izvodile vježbe pokreta i hodanja.

Akcija traje do 10. lipnja, a potrebno je prikupiti milijun kuna kako bi se pomagalo kupilo te olakšalo i drugim osobama za vježbe hodanja. 

 Krajnji cilj je omogućiti korisnicima novonastale udruge Vjeruj i djeluj besplatnu rehabilitaciju i vježbanje, bez odlazaka na skupe terapije.

U srijedu će se održati koncert u splitskom Centralu gdje će nastupiti brojne splitske zvijezde koje su odlučile podržati ovu akciju.

No izgleda da ima i onih koji ne prezaju ni pred čim, čak ni onim što se skuplja u humanitarne svrhe. Tako je krajem prošlog tjedna, u solinskoj Građi ukradena kasica u kojoj u su se prikupljali novci za akciju. 

Andrija Lipanović, glavni pokretač akcije zgrožen je činom.

– Nisu bitni novci koje je ukrao već taj čin da netko krade ono što se prikuplja za one kojima je pomoć najpotrebnija. Ne znam što bih rekao, sramota te da se toliko mučimo oko akcije, a lopov uredno došeta i ukrade novce.

Pogledajte i video u kojem se vidi osoba koja je ukrala kasicu




POSLJEDNJE DODANO: