Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/552624748d48f606008b457c/80

Jeste li vidjeli najbolju molbu za posao?: “Živin sa svekrvom već 10 godina. Ako to ne govori da san timski igrač ne znan šta govori.“

Poslodavci često priznaju da ne pridaju veliku pozornost na životopise te kako se uvijek moramo na neki način isticati od ostalih kandidata. Ova Dalmatinka se definitivno istakla, makar na društvenim mrežama.
„Dobar dan, moje ime je Ana Bilen. Dosadilo mi je pisanje standardnih molbi jer mi dosad nisu donile poslove koje sam tila. Pa sad pišem onako iz srca i ono šta stvarno želin napisat, a ne samo zadovoljit formu molbe za posa. Upravo iz tog razloga ću pisat onako kako mi dođe, odnosno u dijalektu, šta ne znači da san nepismena, znan ja sve to napisat i na tečnom književnom. Dakle ovako, ko sam ja? Ja sam žena od skoro 29 godina. Majka sam dvoje dice od 9 i 5 godina. Da, dobro ste pročitali, 9 i 5. Tako je! Postala sam mama sa nepunih 20 godina. Isto tako sam u 2.misecu ove godine proslavila 9.godišnjicu braka. Da, sa 19 ipo san se udala! Sa 19 godina sam odselila iz obiteljskog doma u Splitu i išla živit u Klanu. Da van odma odgovorim na pitanja koja Vam se sada vrte po glavi. Odgovor na prvo pitanje: Klana je jedno malo misto pokraj Rijeke(tako to vole reći mještani Klane ali ubiti je to jedno malo misto Bogu iza nogu koje je bliže Sloveniji nego Rijeci).

Odgovor na drugo pitanje: da navikla sam se živit u Klani (na sve se čovik navikne). Odgovor na treće pitanje: zato jer volin svog Čovika i išla bi s njin na kraj svita. Zašto znan koja pitanja van se vrte po glavi? Ne zato jer san prepametna nego zato jer na ta pitanje već 10 godina odgovaran. E sad zašto van ja sve ovo pišen? Zato jer van sve ovo govori o meni ko osobi i radniku više nego šta bi van rekla 3 fakulteta(da san ih završila).

Ja mislin da je poslodavcu najbitnije da je njegov zaposlenik radišan i da je timski igrač. Zašto? Zato jer mogu ja imat tri fakulteta (a neman ih) al ako neman volje za radit đabe mom poslodavcu ta moja tri fakulteta. Ista stvar i sa iskustvon. To šta san negdi radila 10 godina ne znači da san dobar radnik, niti znači da znan radit. Možda san uhljeb. ALI, ako iman volje radit, sve ću naučit, pa čak i ono šta nema nikakve veze s mojin obrazovanjen.
Radišna.

Do 19-e godine nisan nikad ni jaje pofrigala, ma ni plin upalila ako malo bolje razmislin (znan da mi ovo mi ne ide u prilog zato čitaj dalje). Imala san moju nonu koja je sve radila za brata i mene (iman je i dalje, živa je al u Splitu). Da nisan radišna nema šanse da bi otišla 400 km od doma di mi je sve bilo servirano ko princezi. Sama san sve naučila, i kuhat i prat i brinit se za malo dite. 
Timski igrač.

S 19 ipo san se udala i još san u braku, i to sretnom. Točka. Pametnom dosta. 
I da, živin sa svekrvom već 10 godina i slažemo se fenomenalno. Ako to ne govori da san timski igrač ne znan šta govori. 
Borbena. I uporna.

Ne znan koliko poslodavci žele borbene radnike ali eto ja to smatran kvaliteton. Zašto mislin da san borbena? Ne mislin, znan. Jer san sa 15 saznala da iman tumor i sa 15 san ga izlječila. Kemoterapije, zračenja, sve san odradila. Svaki dan nakon zračenja san išla u školu, a nisan morala,mogla san i doma ležat, imala san potpuno pravo na to. Kad san prije 7 godina išla na redovite pregleda i povela sa sobon moju tada dvogodišnju kćer doktor me je pita da čije mi je to dite? Kažen ja moje. A kaže on meni: Vaše nije sigurno jer vi ne možete imati djecu! Top izjava. Reć ženi da dite nije njezino. Ko da mogu zaboravit da san rađala! Zašto san van ovo napisala? Zato da van pokažen da ja mogu i ono šta se ne može hahahahahah

Eto! Ako ja nisan radnik za poželit ja ne znan ko je. Mlada, sposobna, pametna, već rodila dvoje i ne misli više, jedva čeka radit jer je već neko vrime kućanica, ma ono… ZA POŽELIT!

Pa eto onaj ko me poželi (ko radnika) nek se javi na moj mail anabilen0@gmail.com 
Naravno uz molbu šaljen i životopis u kojem ćete vidit di san i šta san radila. A vidit ćete u njemu i moju sliku, da znate kako izgleda taj vanzemaljac koji se slaže sa svojon svekrvon”, napisala je Ana Bilen.


hr Tue Apr 17 2018 20:15:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cbc73fa29111ca1558b4568/80
Foto: Pixabay

Mladi luk: Česti zdravstveni problemi koje zeleni dio rješava za tren

U nastavku provjerite koje to zdravstvene probleme brzo rješava zeleni dio mladog luka

Alternativna medicina mladi luk smatra nevjerojatno vrijednom i zdravom namirnicom koja djeluje na tijelo iznutra i izvana.

Osim što pomaže kod prehlade i snižavanja visokog krvnog tlaka, mladi luk ima protuupalna svojstva, te djeluje protiv gljivica, stresa i umora.

U nastavku provjerite koje to zdravstvene probleme brzo rješava zeleni dio mladog luka.

1. Upala grla

Izrežite stručak zelenog dijela na komadiće, dodajte mu malo naribanog đumbira i soli te sve zajedno stavite u platnenu vrećicu ili krpu te zagrijte. Toplu kompresu umotajte u još jednu krpu ili ručnik te stavite na upaljeno područje.

2. Natečene noge

Stručak zelenog dijela mladog luka kuhajte nekoliko minuta. Blenderom ga izmiksajte (ako treba dodajte vrlo malo vode), dok se smjesa ne pretvori u pastu. Tom pastom namažite natečene dijelove nogu.

3. Odčepljivanje nosa

Zgnječite malo zelenog dijela mladog luka i njegovim sokom natopite komad vate ili dvije blazinice. Takvu mokru kompresu stavite na nos i područje sinusa. Luk će aktivirati sluznicu i odčepiti dišne kanale. - piše Zadovoljna

hr Sun Apr 21 2019 16:09:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cbc3f5929111c3b558b4572/80
Foto: PIXABAY

Instagram testira novu opciju koja bi mogla biti pogubna za karijere influencera

Instagram bi mogao uvesti promjenu koja će mnoge influencere dovesti do ludila. Postoji mogućnost da u budućnosti broj lajkova koje je pojedina fotka dobila bude nedostupan publici.
Jane Manchun Wong, koja se bavi istraživanjem društvenih mreža, otkrila je da Instagram već testira ovu opciju i screenshotove objavila na Twitteru. 

"Želimo da se vaši pratitelji fokusiraju na sadržaj koji dijelite, a ne na količinu lajkova koje dobivate. Za vrijeme ovog testiranja samo će osoba koja je podijelila objavu moći vidjeti koliko je lajkova dobila", stoji u obavijesti.

Glasnogovornik Instagrama za The Verge je izjavio da opciju "u ovom trenu" ne testiraju, no da "traže način na koji bi se smanjio pritisak s korisnika". 

Bitno je napomenuti da Instagram i Facebook neprestano testiraju nove opcije, no da mnoge od njih nikad ne zažive, piše Index.hr

hr Sun Apr 21 2019 12:00:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5cbc2bb329111c1e558b456b/80

Tri umaka od hrena koja se savršeno slažu sa šunkom

Hren je nezaobilazni dodatak blagdanskih stolova. Najčešće se od njega rade umaci koji sjajno idu i uz tradicionalnu uskrsnu šunku. U nastavku pronađite recepte za tri varijante umaka od hrena.

1. KLASIČNI UMAK OD HRENA

- 8 dag hrena
- 2 dcl bistre mesne juhe (pileće, goveđe ili druge, a možete koristiti i bistru povrtnu juhu)
- malo soli

Ogulite hren i naribajte ga na sitno. Budite oprezni prilikom ribanja jer će hren uzrokovati suzenje očiju. Zagrijte juhu ili temeljac do vrenja pa s time prelijte hren. Posolite i pustite da se ohladi.

2. UMAK OD HRENA S VRHNJEM

- 5 dag ribanog hrena
- 2 dcl kiselog vrhnja
- malo soli i papra
- 2 velike žlice limunovog soka ili octa

Oguljeni i naribani hren pomiješajte s vrhnjem. Posolite i popaprite po vlastitom ukusu te na kraju umiješajte limunov sok ili ocat, ovisno o tome koji okus više volite.

3. UMAK OD HRENA S JABUKOM

- 8 dag hrena
- 1.5 dcl bistre mesne juhe (ili povrtne)
- 1 srednja jabuka
- sol
- 1 mala žlica octa

Hren ogulite i naribajte pa ga prelijte vrelom juhom. Kada se ohladi, dodajte naribanu jabuku, sol i ocat pa promiješajte, piše zadovoljna.hr

hr Sun Apr 21 2019 10:37:20 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/58f31ab4b47398562c8b45be/80

Zašto se mijenja datum Uskrsa?

Na Uskrs se obilježava Kristovo uskrsnuće, kao i njegova pobjeda nad smrću i grijehom.
Nekada se u Crkvi Uskrs nije slavio u svim krajevima podjednako, ali uvijek je bio u svezi sa židovskom Pashom.

Isus je proslavio posljednju večeru, proživio svoju muku i smrt i uskrsnuće za vrijeme toga židovskoga blagdana koji se slavio 14. dana mjeseca Nisana. 

Nisan je sedmi mjesec židovskog kalendara, a odgovara našem početku proljeća, odnosno ožujku i travnju.

Prema pravilu Katoličke crkve datum Uskrsa se određuje kao prva nedjelja nakon 14. dana mladog mjeseca počevši s 21. ožujkom. Ovako određen datum može biti u rasponu između 21. ožujka i 25. travnja pa je zato Uskrs pomični blagdan.

hr Sun Apr 21 2019 08:44:51 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .