50 STIPENDIJA

Župan dodijelio stipendije mladim nadarenim sportašima

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u srijedu je uručio ukupno 50 stipendija mladim nadarenim sportašima s područja Splitsko-dalmatinske županije. Stipendije su dodijeljene mladim sportašima koji su redovni učenici osnovnih te I. i II razreda srednjih škola u školskoj godini 2023./2024., sukladno njihovim uspjesima na natjecanjima, a na dodjeli su bili i predstavnici klubova u sklopu kojih se mladi sportaši natječu.

Boban je zahvalio sportašima na vrhunskim rezultatima, jer je to, kako je istaknuo, najbolja promidžba Splitsko-dalmatinske županije. „Ove godine smo dodijelili stipendije za 50 sportaša iz 39 klubova. To su stipendije mladima koji nemaju nikakvih drugih donacija, a koji su postigli vrhunske rezultate na državnim natjecanjima. Ponosan sam što ih ima ovoliko, a mi ćemo i ubuduće nastaviti s njihovim stipendiranjem. Iskreno se nadam da ćemo među ovim sportašima imati olimpijce te europske i svjetske prvake. Mi smo najsportskija županija“, naglasio je Boban.

Predstavnik Vaterpolo kluba Marjan Vili Mladinić zahvalio je županiji. „Već 7 godina sam tajnik u klubu i naši sportaši su već dobivali ovu stipendiju. Podržavam ovu inicijativu i nadam se da će Županija nastaviti s ovom praksom. Svaka pomoć sportu poput vaterpola puno znači kako bismo mogli održati razinu na koju smo dosli“, rekao je Mladinić.

POSLJEDNJE DODANO: