EMOTIVNA OBLJETNICA

Župan Boban sudjelovao na obilježavanju 29. godišnjice vojno redarstvene akcije “Zima 94”

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban današnji dan proveo je na Dinari u spomen obilježavanja vojno-redarstvene operacije “Zima 94.”. S njim su bili načelnici Cetinskog kraja te pročelnik za branitelje Damir Gabrić.

-U prigodi obilježavanja vojno redarstvene operacije “Zima 94” danas sam dan proveo na Dinari skupa s pročelnikom za branitelje Damirom Gabrićem, kolegama gradonačelnicima i načelnicima Cetinskog kraja. U društvu s braniteljima, sudionicima akcije, prisjetili smo se tih slavnih dana hrvatske povijesti. Posebno je emotivno bilo kada je naš Vegi dojahao s desetak konja do planinarskog doma “Sv. Jakov”, u kojemu smo se uz prikladne pjesme družili, predvođeni opernim pjevačem, našim Božom Župićem. Hvala Zoranu Vrbanoviću na snimci – poručio putem svog Facebook profila.

Podsjetimo, operacija “Zima 94.” odvijala se u razdoblju od 29. studenog do 24. prosinca 1994. godine po iznimno teškim vremenskim uvjetima na području Livanjskog polja i planine Dinare. Oslobođeno je područje širine 10 km i dubine 20 km, ukupno 200 kvadratnih kilometara. Ova akcija bila je priprema za Oluju.

POSLJEDNJE DODANO: