POSTANI VOJNI PILOT

Zrakoplovi HRZ-a na Danu otvorenih vrata Zračne luke Pula

Očekuje se prelet zrakoplova HRZ-a – aviona MiG-21, helikoptera Black Hawk, Kiowa Warrior i Mi171 Sh te nastup akrobatske grupe Krila Oluje

Zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjelovat će u bogatom programu Dana otvorenih vrata Zračne luke Pula koji će se održati u subotu 23. ožujka 2024. godine od 10 do 17 sati, javlja Ministarstvo obrane Republike Hrvatske

Zainteresirani posjetitelji imat će priliku vidjeti uvijek atraktivan nastup akrobatske grupe „Krila Oluje“ te demonstracijski prelet lovačkog aviona MiG-21 i helikoptera Black Hawk UH-60M, Kiowa Warrior OH-58D i Mi-171 Sh.

Organizirana je i panel rasprava „Postani vojni pilot“ u kojoj će sudjelovati djelatni i umirovljeni piloti, pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te informativni štand na kojem će zainteresirani posjetitelji imati priliku upoznati se s mogućnostima i načinima ostvarivanja karijere u Hrvatskoj vojsci, o dragovoljnom služenju vojnog roka te o sveučilišnim studijskim programima Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“.

Panel rasprava „Postani vojni pilot“ održat će se od 10 do 10:45 sati, informativni štand Hrvatske vojske bit će otvoren tijekom cijelog dana, a letački program previđen je u poslijepodnevnim satima, od 15:00 do 17:00 sati.

Uz to, organiziran je cjelodnevni sadržajni program, koji uključuje prezentaciju aktivnosti MUP-a, padobranske skokove, multimedijalnu izložbu i izložbu maketara i dr.

POSLJEDNJE DODANO: