Bandić: u Zagrebu nulta stopa tolerancije prema korupciji

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas kako nema dovoljno informacija da bi mogao komentirati uhićenje županice Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić-Merzel, ali tvrdi da je u Zagrebu na svim razinama Gradske uprave i Zagrebačkog holdinga “nulta stopa tolerancije prema mitu, korupciji i nepodopštinama bilo koje vrste”.

Sve ostalo trebate pitati nadležne institucije koje su pokrenule taj postupak, poručio je Bandić novinarima koji su tražili njegov komentar na uhićenje Lovrić-Merzel.

Komentirajući pak medijske napise da je bivša direktorica Sektora za pravne poslove u Čistoći Ana Urošević navodno držala preko 100.000 predmeta za ovrhu u ladici, Bandić je rekao da je to nedopustivo, ako je točno.

Zasad se može reći da postoje indicije o nesavjesnom poslovanju, a ako bude nešto više od toga onda nije samo Urošević odgovorna nego i svi ostali u lancu odgovornosti – bivši direktor, pravnica, članovi i dopredsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga.

“Nećemo se libiti da javnosti predstavimo punu istinu, a državne institucije morat će odraditi svoj dio posla”, poručio je Bandić.

“Kontrolni ured i revizija od jutra su ponovno u Čistoći, pa ćemo za par dana znati nešto više o tome i izaći u javnost s punom istinom”, obećao je Bandić.

Mediji su nedavno objavili da je Urošević dobila izvanredni otkaz jer je zatražila provjeru vjerodostojnosti diplome novog direktora Čistoće Miljenka Benka, no iz Čistoće to negiraju tvrdeći da je Urošević sudjelovala u malverzacijama oko ovrha, zbog čega je tvrtka oštećena za 200 milijuna kuna.

Na pitanje kako komentira USKOK-ovu istragu kupoprodaje košarkaša Cibone Daria Šarića Bandić je odvratio kako se on ne bavi Cibonom, već pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.

“Nadam se, odnosno želim vjerovati da je napravljeno sve sukladno zakonu. Pustimo neka se ta priča odvrti do kraja. Svatko odgovara za svoj dio posla”, istaknuo je Bandić.

Gradonačelnik je danas u Ulici Ljudevita Posavskog otvorio nove prostore Udruge za autizam – Zagreb, koji joj je nakon 16 godina rada dodijelio Grad Zagreb.

Prostor veličine 150 četvornih metara Udruga za autizam – Zagreb dijelit će s krovnom Hrvatskom udrugom za autizam, a opremljen je uz pomoć volontera i donacija.

POSLJEDNJE DODANO: