DALIĆEVA STRATEGIJA

Zlatko Dalić najavljuje ključni obračun protiv Egipta: “Očekujemo tešku utakmicu i promjene u sastavu”

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić smatra da njegovi igrači moraju igrati bolje u napadu kako bi pobijedili domaćina Egipat u finalu prijateljskog turnira u Kairu. – piše Sportske novosti.

Finale s Egiptom će biti sigurno drugačija utakmica nego je bila utakmica s Tunisom – rekao je Dalić na konferenciji za medije u Kairu.

Egipat će igrati više napadački jer igra doma. S obzirom da igramo protiv domaćina očekujem puno više gledatelja i puno bolju nogometnu atmosferu nego je bila u polufinalu – dodao je.

Hrvatska je u polufinalu svladala Tunis na jedanaesterce pa će u utorak igrati s Egiptom koji je svladao s 1-0 Novi Zeland.

Nama je to finale važna utakmica jer nam je to dobar ispit. Znam da će nam biti jako teško ali napravit ćemo sve da pobijedimo i osvojimo – izjavio je Dalić. Hrvatska se u Kairu priprema za Europsko prvenstvo koje počinje u lipnju Njemačkoj.

Dalić je najavio nekoliko promjena u sastavu, rekavši da zbog manjih ozljeda neće igrati protiv Egipta branič Martin Erlić i ofenzivni vezni Luka Ivanušec. Erlić se ozlijedio protiv Tunisa a Ivanušec je imao ozljedu tetive.

Nećemo ih koristiti. Poštedjet ćemo ih današnjeg treninga i utakmice da se zdravi vrate u klubove – rekao je Dalić dodavši da se nada da njihove tegobe nisu ozbiljne.

Svi ostali su u redu. Imamo na raspolaganju 17 igrača i to će biti dovoljno. Iskoristit ćemo svih šest zamjena koje su nam na raspolaganju – dodao je.

Branit će Labrović i Kotarski svaki po poluvrijeme.

Pripremili smo se tako da ih vidimo i provjerimo te da im damo priliku – napomenuo je izbornik

Rekao je da je zadovoljan prethodnom utakmicom protiv Tunisa, načinom igre i pristupom, “ali nije bilo dobro u fazi napada”.

Stvarali smo premalo prilika, imali premalo udaraca po golu. To nam je bio hendikep. To moramo popraviti. Morat ćemo, dakle, biti puno bolji prema naprijed – zaključio je Dalić. – pišu Sportske novosti.

POSLJEDNJE DODANO: