SAD nazvao Lavrovljeve ocjene “smiješnim”

Američki State Department odbacio je u srijedu kao “smiješnu” ocjenu ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova kako Sjedinjene Države stoje iza političkih nemira u Ukrajini.

– Mnoge tvrdnje koje je izrekao u intervjuu su smiješne i nisu utemeljene na činjenicama – rekla je glasnogovornica State Departmenta Jen Psaki o Lavrovljevom intervjuu za televiziju Russia Today.

Upitana za pojedinosti ona je rekla: “Jedna je svakako da Sjedinjene Države imaju bilo što s ukrajinskim protuterorističkim operacijama…ili da mi ‘vodimo predstavu’ ili je financiramo. Ja bih to sve stavila u kategoriju ‘smiješnog'”.

Lavrov je izjavio da SAD “vodi” sve poteze vlasti u Kijevu koje su najavile “protuterorističke operacije” protiv proruskih pobunjenika na istoku zemlje.

– Vlasti su najavile odgodu operacija koje nazivaju “protuterorističkim – ali nakon što je u Kijev stigao američki potpredsjednik Joe Biden, priopćile su da te operacije prelaze u aktivnu fazu. Nema nikakvog razloga za sumnju da taj spektakl, na najdirektniji način, vode Amerikanci”, rekao je Lavrov televiziji Russia Today.

POSLJEDNJE DODANO: