NASTAVA NA JEDNOM MJESTU

Zdravstvena škola u Splitu dobiva nove kapacitete!

Zamjenik župana Stipe Čogelja i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić u utorak su obišli radove na dogradnji Zdravstvene škole u Splitu. Čogelja je naglasio kako je Splitsko-dalmatinska županija jedan od najvećih investitora u gradu Splitu.

Vrijednost ovoga gradilišta je oko 1,5 milijuna eura i ovom nadogradnjom stvaramo nove kapacitete. Izgradnja je vrlo bitna za našu županiju, ali najviše vodimo računa o ljudima. Medicinski kadar je deficitaran i na ovaj način ćemo dobiti dodatne kapacitete te ćemo stvoriti bolje uvjete rada Zdravstvenoj školi. Naravno, otvorit ćemo mogućnost i investicije u Nastavni zavod za javno zdravstvo – rekao je Čogelja.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić podsjetio je kako je ovaj projekt podržala i Županijska skupština.

Na ovaj način rješava se pitanje prostornih uvjeta u dvije naše ustanove. Zdravstvena škola dobit će dvije učionice te će prepustiti prostor u Vukovarskoj ulici gdje se odvijao jedan dio nastave. Nastavni zavod za javno zdravstvo će te prostore preuzeti i tamo će proširiti svoju djelatnosti. Ključno nam je da se zdravstvena škola nastavlja razvijati te da se stvaraju prostorni uvjeti kako bi sutra mogli povećavati upisne kvote – rekao je Đonlić.

Ravnateljica Zdravstvene škole Split Sanja Perić ističe kako će se realizacijom ovoga projekta dobiti četiri velike učionice, tri male i tri praktikuma.

Nakon završetka gradnje svi učenici će imati nastavu na jednom mjestu i nećemo biti raseljeni po različitim lokacijama. Nastava će se i dalje odvijati u dvije smjene – rekla je Perić. Dodaje kako trenutno imaju oko 800 učenika i 33 razredna odjela.

POSLJEDNJE DODANO: