VEOMA IZAZOVA DIONICA

Završena treća etapa 4 Islands MTB utrke: Hrvatski timovi i dalje nezaustavljivi!

Danas je završila treća etapa 4 Island MTB stage race utrke, održana na otoku Lošinju. Ova izazovna dionica nije bila samo test izdržljivosti, već je zahtijevala i vrhunsku tehničku vještinu. Staza dužine 39 kilometara nosila je sa sobom 900 metara uspona, što je bilo zahtjevno za natjecatelje koji bicikliraju od ponedjeljka.

Na cilj u Malom Lošinju prvi je u „UCI Men“ kategoriji stigao tim Klimatiza Toteemi Cabberty 2 s vremenom 1:24:25. Samo 2 sekunde  kasnije u cilj je ušao i tim ORBEA x Leatt x Speed Company, a na trećem mjestu našao se tim Team Bulls Mavericks s vremenom 1:25:27.

U „UCI Women“ kategoriji i nakon treće etape poredak ostaje isti. Prvi u cilj je stigao tim BUFF MEGAMO Women s vremenom 1:47:05. Na drugom mjestu našao se tim CANNONDALE ISB SPORT sa samo 22 sekunde zaostatka, dok je treće mjesto pripalo timu  8capital s vremenom 1:48:58.

„Mixed“ kategoriji hrvatski tim Zadar Bike Magic ostaje nepobjediv. Karmen Skiljic i Tonko Čičin Šain završili su treću etapu s impresivnim vremenom od 1:43:38. Osam minuta kasnije u cilj je stigao drugi mixed tim, Fundacion Biela, a 35 sekundi nakon i treći, tim Squirt Efort.

Tonko je podijelio svoje dojmove s natjecanja: 

Bila je to kratka, ali intenzivna utrka. Imali smo dobar start, fokusirani na osiguranje dobre pozicije s obzirom na uska mjesta na stazi gdje je teško prestizanje. Ulaskom u te dijelove, koncentrirali smo se na održavanje ritma i nadmašili svoja očekivanja. Povećavali smo našu prednost, iako još ne znamo točno za koliko. Sutra nam je dovoljno zadržati se na biciklima i sigurno dovršiti utrku, ali adrenalin nas pokreće i strast za natjecanjem ne jenjava. Staza će biti duža, ali znamo da je to posljednji dan, što nam daje neku mentalnu olakšicu. Veselimo se izazovima, i unatoč umoru, spremni smo za završetak.

Imao je samo riječi hvale za svoju timsku kolegicu Karmen:

-Karmenina razina čini razliku i izdvaja nas, a ja sam tu da pomognem u stvaranju prednosti. Uvijek se prilagođavamo i koristimo različite taktike kako bismo bili brži. Odlično surađujemo i to je ključno za naše rezultate te se nadam da ćemo zadržati ovaj zamah do samog kraja.

U „Grand masters men“ kategoriji, hrvatski tim Team VISIT KVARNER, Marin Deković i Peter Vesel, ponovno je zauzeo prvo mjesto. 

-Ova etapa je zaista izazovna i dinamična, iako je relativno kratka. Puno je uzbrdica i spusteva, stalno se mijenja teren, što zahtijeva neprekidnu aktivnost pedala. Osim toga, staze su prekrasne i pružaju nam uzbudljive singlove za vožnju. Nadam se da će naše noge u završnoj etapi biti snažne kao jučer i danas i da će nam to dati samopouzdanje da obranimo ljubičastu majicu. Idemo nastaviti ovim tempom do kraja, rekao je Marin Deković

Izvrstan uspjeh postigli su i naši predstavnici u „Amateur Men“ kategoriji, Ivica Mesaric i Roko Fržop iz tima Husqvarna team, koji su danas u cilj ušli drugi s vremenom od 1:37:16. Drugo mjesto također su zauzeli, Marko Fržop i Boštjan Hribovšek, TopSport – Caltic team u „Masters Men“  kategoriji.

 Sutra nas očekuje četvrta i posljednja etapa ovogodišnjeg izdanja 4 Islands MTB stage race Croatia, koja će se odvijati na prekrasnom otoku Rabu. Natjecatelje očekuje uzbudljiva vožnja ispunjena dinamičnim izazovima, protežući se kroz 64 kilometara uz 640 metara uspona. Ova ruta će i dalje biti izazovna i zahtjevna, ali će biti sjajan završetak avanture na 4 otoka.

POSLJEDNJE DODANO: