ĆIPE O PUPOVCU

“Zašto bi čovjek s takvom biografijom bio predsjednik za ljudska prava?”

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe svojski se trudio obraniti svoju stranku od optužbi da su izdali glasačko tijelo nakon što su zbog dolaska Milorada Pupovca (SDSS) na čelo Odbora za nacionalne manjine prijetili izlaskom iz koalicije s HDZ-om pa potom odustali od tog pritiska.

Stipo Mlinarić Ćipe kazao je kako je DP-u neprihvatljivo da SDSS bude dio vlasti.

-Mi smo glasali protiv toga da Pupovac bude predsjednik Odbora za ljudska prava i manjine. Tražio sam u petak stanku u Saboru i pitao sam gospodina Pupovca da li se osjeća sposoban biti na takvoj funkciji, ako znamo da je on 1992. godine kazao da je Hrvatska prekrstila dio Srba. Takve zapaljive izjave u vrijeme rata mogu donijeti zlo, kazao je za HRT.

Dodaje da su takve izjave Pupovca mogle samo raspiriti mržnju.

-Pitao sam Pupovca gdje je završio dr. Ivan Šreter. On je bio zadužen za razmjenu. Pupovac je znao da je Šreter mrtav, naglasio je.

Govori kako je DP predao dokumente glavnom državnom odvjetniku, gdje se u nekima spominje Milorad Pupovac.

Naglasio je kako je DP treća stranka u RH i ušli su nakon pregovora u vlast s HDZ-om. Dodaje kako je DP i na europarlamentarnim izborima treća snaga.

Stipo Mlinarić Ćipe kaže kako je HDZ govorio da će poštovati volju osam zastupnika nacionalnih manjina. Koga oni predlože, HDZ će ga podržati.

-Pitam se zašto bi čovjek s takvom biografijom bio predsjednik za ljudska prava, rekao je.

-DP je stao iza svojih riječi, rekli smo da ćemo biti protiv Pupovca i rekli smo činjenice zašto te smo i glasali isto, naglasio je.

-Što se tiče saborskih odbora, to se svelo da predsjednik ima 300 eura naknade. Ono što dođe iz ministarstva ide na izglasavanje i nakon toga u Sabor. Stoga smatram kako se ne treba davati pozornost Pupovcu i njegovu odboru, rekao je.

Na pitanje smatra li da je DP “izdriblan” od HDZ-a, Mlinarić je rekao kako prepušta glasačima HDZ-a da vide tko je glasao za, a tko protiv Pupovca.

Ćipo se osvrnuo na osam nacionalnih manjina i zapitao se što veže gospodina Armina Hodžića, koji predstavlja bošnjačku nacionalnu manjinu, da podržava Pupovca.

-U Domovinskom pokretu nema razdora, naglasio je.

Ivan Penava je komunicirao dolazak Stjepe Bartulice s Ferrarijem s punim pravom.

-Isto sam i ja kritizirao. Kako ću kritizirati druge, ako ne kritiziram svoje, zapitao se. Dodao je kako će isto reći i za sebe ako nešto zgriješi.

Zapitao se kako to može biti da jedan “Ferrari” može zasjeniti veliki uspjeh DP-a na izborima.

Predsjednik stranke Ivan Penava odlučuje o svemu i odgovoran je i za uspjeh i neuspjeh, naglašava.

-Što se tiče Marija Radića, on je objasnio zašto nije htio biti ministar i to je njegova odluka. DP ima tri ministra i ja vjerujem u njih, rekao je.

POSLJEDNJE DODANO: