NEOČEKIVANI TRENUTAK LJUBAVI

Zaruke na Kninskoj tvrđavi dobivaju neodoljivi nastavak: “Šok, nisam znala gdje prsten ide…”

Već je poznato kako je poručnik Marko Pedić iznenadio je svoju dugogodišnju djevojku, poručnicu Teu Kovačević, romantičnom prosidbom na Kninskoj tvrđavi nakon što je završio intenzivnu vojnu obuku na toj povijesnoj lokaciji. Ovaj poseban trenutak označio je kulminaciju njihove ljubavne priče koja je započela prije tri i pol godine na Hrvatskom vojnom učilištu, gdje su oboje studirali. Njihova veza procvjetala je usred vojničkog okruženja, a zajedno su prošli kroz mnoge izazove i radosti koje vojni život nosi.

– Dugo sam razmišljao da je zaprosim, a kad se približilo vrijeme obuke, odlučio sam da bi pravi trenutak mogao biti na kraju obuke. Sama ta obuka i naša razdvojenost pomogli su mi da shvatim koliko je zapravo volim – otkrio je za 24 sata poručnik Marko Pedić , koji kaže da je nakon teške dvodnevne obuke, u kojoj su hodali od Udbine do Knina, shvatio da je spreman i za brak.

Ova romantična gesta nije mogla proći neprimijećeno. Prsten, simbol njihove ljubavi, stigao je na Kninsku tvrđavu uz pomoć Markove sestre. Marko je odabrao Kninsku tvrđavu kao savršenu pozornicu za svoj romantični potez, budući da je prepoznao simboliku i važnost tog mjesta za hrvatsku povijest i zajedništvo.

Emotivni trenuci: “Nisam znala na koju ruku ide prsten”

Njegova, sad već zaručnica također je otkrila:


– Toliko sam bila iznenađena da nisam znala na koju ruku ide prsten u tom trenutku – rekla je poručnica Kovačević, koja je svojem Marku odmah nakon prosidbe skočila u zagrljaj.

Obuka na koju je Pedić otišao još uvijek traje, tako da poručnica Kovačević te poručnik Pedić nisu imali previše vremena biti zajedno nakon prosidbe. No imat će za slavlje vremena i za predivni zajednički život.

Zaručnik se vraća kući s obuke tek u petak tako da još imam vremena za smisliti što će biti prvo što ću mu reći – zaključila je poručnica.

Ministarstvo obrane i Oružane snage RH poručili su kako im žele puno sreće u budućem zajedničkom životu

Obuka koju je poručnik Pedić pohađao obuhvatila je zahtjevni program hodanja od 88 kilometara. Ove godine, 28 polaznika 10. naraštaja uspješno je završilo ovu izazovnu obuku za razvoj vođa, među kojima su bila i četiri pripadnika slovenske vojske. Od početka obuke do danas, ukupno je 512 pripadnika Hrvatske vojske uspješno završilo ovu obuku. Najbolji polaznik 10. naraštaja, pripadnik Obavještajne pukovnije Hrvatske kopnene vojske, nagrađen je pištoljem HS s posvetom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

POSLJEDNJE DODANO: