NOVI SLUČAJEVI ZAPLJENA

Zaplijenjena znatna količina marihuane i kokaina na splitskom području

Policijski službenici su dovršili kriminalistička istraživanja nad dvojicom muškaraca zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama na splitskom području.

Prvo istraživanje provedeno je nad 19-godišnjakom, tijekom kojeg je pretragom njegovog doma i drugih prostorija oduzeto ukupno 358,8 grama marihuane. Pronalazak ove količine droge ukazuje na potencijalnu aktivnost u ilegalnom lančanom distribucijskom lancu. Nakon detaljne analize i istraživanja, policijski su službenici u suradnji s pravosudnim tijelima podnijeli kaznenu prijavu protiv 19-godišnjaka, nastavljajući borbu protiv nelegalne trgovine drogom na lokalnoj razini.

Drugo istraživanje provedeno je nad 39-godišnjakom, koji je policiji dobrovoljno predao 53,2 grama kokaina na solinskom području. Ova dojava i predaja droge pokazuju različite pristupe u borbi protiv kriminala te suradnju građana s policijskim snagama u suzbijanju nelegalnih aktivnosti. Količina kokaina sugerira potencijalnu umreženost 39-godišnjaka s većim distribucijskim lancem. Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, nadležna državna odvjetništva su informirana o slučaju, a protiv 39-godišnjaka je također podnesena kaznena prijava.

Ove zaplijene predstavljaju još jedan korak u borbi protiv neovlaštene trgovine drogom na području Splita i okolice te potiču suradnju između policije i zajednice u očuvanju sigurnosti i suzbijanju kriminala.

POSLJEDNJE DODANO: