BROJIMO SITNO

Zamjenik župana Stipe Čogelja ide uživati na Ultru nakon deset godina

U Splitu se za tri dana održava deseto jubilarno izdanje poznatog elektronskog festivala Ultra Europe. U to ime organizatori su zajedno sa suradnicima održali posljednju press konferenciju na kojoj su govorili o svim posljednjim detaljima.

Voditelj projekta Alek Al-Kazal kazao je kako je sve spremno za deseto izdanje festivala. Punktovi su otvoreni na Zapadnoj obali kao i ticket kućice gdje se posjetitelji mogu raspitati gdje će preuzeti svoje narukvice. Posljednji je dan ga regionalne ulaznice koje se prodaju po posebnoj cijeni još danas, a organizatori su predstavili i još jednu novost. Ove godine Ultra uvodi ‘meet&greet’ gdje će posjetitelji moći upoznati neke od svojih omiljenih DJ-eva, a jedan od njih je Hardwell.

Službeni hotel Utra Europe festivala je AC by Marriot iz kojeg se pruža pogled na Park mladeži te je zbog blizine lokacije i brenda upravo on odabran kao glavni. Direktor hotela Damir Lukić izuzetno je zadovoljan suradnjom.

– Ultra i Marriot su dva globala brenda i zato mi je drago da se ova suradnja realizirala. Iz našeg hotela se pruža spektakularan pogled na Park mladeži i vjerujem kako će sve to izgledati fantastično, kazao je Lukić.

Iz turističke zajednice grada Splita obratila se Alijana Vukšić koja je izrazila nadu da Ultra i dalje ostane u Splitu, a istog mišljenja bila je i direktorica Turističke zajednice SDŽ, Ivana Vladović.

– Ultra Europe pruža veliku vidljivost Splita. Zapravo to je revija širokog srca koja spaja druženje, turizam… Ostanite još dugo s nama, kazala je Vladović.

Ispred grada obratila se pročelnica Službe za razvoj Grada Splita, Antonija Eremut Erceg koja je istaknulo kako su sve gradske službe u pripravnosti.

– Nemoguće bi bilo ovakav događaj organizirati bez podrške grada, županije… Gradske službe su na dispoziciji. Osjećajte se kao kod kuće i uživajte.

Zamjenik župana Stipe Čogelja istaknuo je kako će mu ovo biti prvi posjet Ultra Europe festivala nakon 10 godina.

– Prvi put idem nakon deset godina. Svako misto svoju feštu ima i ovo je prava fešta. Nadam se da će Ultra biti ovdje još najmanje deset godina.

Na presici je bio i državnik tajnik iz Ministarstva turizma Josip Pavić koji je istaknuo kako su ponosni partneri, a za kraj se obratio idejni začetnik projekta Joe Bašić koji se prisjetio kako je sve počelo.

– Mi smo 2013. godine krenuli u ovu avanturu i rekli su nam da Hrvatska nije destinacija za ovakav festival. Imali smo viziju da je ovo pravo mjesto i svjetska platforma i da ćemo pokazati svijetu da je ovo moguće. Ponosan sam i sretan na sve što smo ovih godina postigli i nadam se da ćemo nastaviti s ovakvim uspjesima za Hrvatsku i Split. Sva komunikacija sa suradnicima je na visokom nivou jer je ovo visoko rizični projekt, međunarodnog karaktera i bitno je da sve službe budu spremne. Ovo je veliki spektakl i hvala svima koji su godinama uz nas, zaključio je Bašić.

POSLJEDNJE DODANO: