TORNADO NA GRIPAMA

Zadru deveti trofej Kupa Krešimir Ćosić pobjedom nad Cibonom!

Košarkaši Zadra su pred više od 2000 gledatelja, zapravo navijača, uglavnom Tornada, na splitskim Gripama osvojili Kup Krešimir Ćosić pobjedom nad Cibonom od 80:68. Klubu iz Donatova grada ovo je deveti trofej u ovom natjecanju, čime su se izjednačili s dosadašnjim rekorderom, upravo Cibonom. Jednim udarcem dvije muhe, zar ne?

Nakon vrlo nervozne i rastrgane prve četvrtine u kojoj su dominirale obrane, a obruči bili začarani (13:12 za Zadar), momčad Danijela Jusupa se počela buditi sredinom druge dionice kad su zatrpali koš suparnika s pet uzastopnih trica (dvije Božića i Lakića, jedna Žganeca) za velikih 38:27 na kraju prvog poluvremena. Lakić i Božić su nastavili s istom praksom i u trećoj četvrtini, bilo je 50:36 u 24. minuti prije nego će Cibona krenuti u posljednji pokušaj povratka. I uspjeli je momčad iz Zagreba približiti se minus četiri u nekoliko navrata, no već u ranoj fazi posljednje dionice pobjednik se počeo nazirati. Zadar se odlijepio na 67:56 u 35. minuti, a Cibona je zbog pet prekršaja ostala bez Vukovića i Bundovića. Završnica je stoga protekla u pjesmi Tornada, koji je okupirao Gripe, a igrači i stručni stožer Zadra jedva su čekali kraj utakmice da se pridruže navijačima u slavlju.

Luka Božić je još jednom odigrao na MVP razini začinivši ovu utakmicu s triple-doubleom (27 poena, po 10 skokova i asistencija) i šest trica. Arijan Lakić je dodao 19 poena uz pet trica, Karlo Žganec je ubacio 15 uz četiri trice, a Dario Drežnjak 10. Kod Cibone je Krešimir Radovčić zabio 17 koševa, ali uz skroman šut 6-18, Aleksandar Aranitović 14, Filip Bundović 12 (samo 2 u drugom poluvremenu) i Ivan Majcunić 10.

ZADAR: Davis, Klarica, Vujačić, Žganec 15, Mazalin 4, Lakić 19, Mekić, Jambrović, Drežnjak 10, Grbić, Božić 27, Ramljak 3.

CIBONA: Vuković 8, Radovčić 17, Perasović 4, Majcunić 10, Crnogorac, Aranitović 14, Ferderber 3, Krizmanić, Kujundžić, Bundović 12.

POSLJEDNJE DODANO: