TRENER SPLITA SLAVEN RIMAC

”Zadovoljan sam na kraju sezone i mirno ću spavati”

Trener Splita Slaven Rimac nakon poraza u finalnoj seriji od Zadra rekao je:


Čestitke igračima i treneru Zadra. Rekao sam i ranije, Zadar je jako odgovorna ekipa, sa skraćenom rotacijom, ali svaki igrač zna svoju ulogu. Mi smo propustili priliku u četvrtoj utakmici. Mislim da je to bio psihološki pad, previše smo htjeli. Važnost te utakmice je bila ogromna. U majstorici, teško je u Višnjiku. Moraš biti dobro mentalno spreman. Nije ovdje lako ni igračima, ni sucima.

Jesu li igrači bili u strahu?

Ne bih se složio. Dosta stvari je išlo mimo ruke. Zna se da igraju jako puno leđima košu, utjerali su nas u bonus. Ne bih da me netko krivo shvati, međutim činjenica je da nije lako igrati. Pokušali smo sa zonom, ali problem su bili skokovi. U drugom poluvremenu su startali sa šest trojki. Nismo imali dovoljno energije i mentalne snage da se odupremo kada je Zadar uhvatio ritam.

Ocjena sezone?

-Mislim da ova ekipa Splita, kada se pogleda kako je sastavljena i s obzirom na mogućnosti mislim da smo napravili maksimalno kvalitetnu priču u ABA ligi. Mogli smo imati fenomenalnu sezonu, ali je bilo utakmica koje smo odigrali ispod standarda. Sigurno da je za navijače Splita poraz prevelik. Zadovoljan sam na kraju sezone i mirno ću spavati. Znam koliko sam energije uložio. Rekao sam i Jupi prije utakmice, kako god završi slijedi odmor.

Kako dalje?

-U našim sredinama je teško imati dugoročnu priču. Prije je bilo puno više financijskih mogućnosti i talentiranih igrača. U petorci Zadra nema Zadrana…To je pitanje za nas trenere. Znalo se da su Split i Zadar prije bili prepuni domaćih igrača. To su stvari koje treba promijeniti. Treba se više vjerovati u proces. Zadar se prepoznaje po Ćosiću, Giergiji, Popovićima… Split po Kukoču, Rađi… Ako želimo imati bolju košarku moramo biti kvalitetniji, a klubovi dati trenerima više prostora da riskiraju s mladim igračima.

POSLJEDNJE DODANO: