REKORDNI BROJ DOLAZAKA

Za vikend u Split sletjelo više od dvije stotine aviona koji su doveli oko stotinu i petnaest tisuća putnika

O ovom će se ljetu čuti na svakom koraku, pa dolazak brojnih turista u Split potvrđuju i podaci iz splitske zračne i luke, gdje vikendom prometuje 210 letova i 116.000 putnika.

Voditelj Službe prihvata i otpreme putnika splitske zračne lune sv. Jeronim Mate Melvan kaže da će tijekom vikenda sletjeti i poletjeti 210 zrakoplova s ​​50.000 putnika. Rekao je da su u prvih šest mjeseci ostvarili 10 posto veći promet na ovoj zračnoj luci nego lani.

Prošla je godina bila rekordna, što govori da ćemo ove sezone ispuniti očekivanja o najvećem broju putnika. Sve je prošlo glatko, bez komplikacija i ovaj tjedan se osjećam bolje. Letovi su uvijek isti, putnici dolaze iz cijelog svijeta jer imamo izravne veze s 26 zemalja i 85 destinacija, kaže Melvan.

Ni splitska gradska luka, u kojoj se očekuje više od 66.000 putnika i 14.500 plovila, nije ništa manje prometna od uplovljavanja i isplovljavanja grada pod Marjanom.

Potrebe putnika bile su velike, i to u petak, kada je uz 14 linija uvedena još jedna linija za Supetar, a tijekom subotnjeg stajanja vlak je vozio i za Brač.

Kao i ostali otoci, Hvar, Vis, Vela Luka i Lastovo također su dobra mjesta za boravak. Vidimo da prvi tjedan srpnja ide jako dobro. Putnici i vozila u luci moraju čekati sat vremena na ukrcaj, no trudimo se ranije krenuti na put kako bismo izbjegli gužvu, kaže Jelena Ivulić, koordinatorica Jadrolinije Split.

POSLJEDNJE DODANO: