Dvojica Torcidaša završila iza rešetaka. Prijetili navijačima, jedan već bio pred sudom

Dvojica muškaraca završila su u ponedjeljak u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama i to zbog prijetnji izrečenih trojici muškaraca u jednom ugostiteljskom objektu nedaleko od stadiona Poljud, javlja Slobodna Dalmacija.

Muškarci su pozvali policiju te je dvojac uhićen, a prema kaznenoj prijavi sumnja se da je jedan od njih 22. siječnja, na dan utakmice Hajduka i Šibenika, oko 11.30 sati došao u lokal zajedno s još jednim muškarcem te jednom od oštećenika kazao: “Smeće jedno, je…m mater tebi, Štimcu i Šangutu, polomit ćemo vas svu trojicu…”. Nakon toga je svoj trojici zaprijetio: “Ubit ću vas, znaš li ti tko sam ja, ja sam Raba, polomit ću vas svu trojicu”.

Drugog muškarca se tereti da je u istom ugostiteljskom objektu zaprijetio oštećeniku riječima: “Polomit ćemo te, riješit ćemo mi tebe na svoj način, prvi put kad te vidimo blizu stadiona ili da želiš kupiti kartu, ubit ćemo te…”.

Najvjerojatniji povod ovome bila je činjenica da su žrtve pokušale tog dana kupiti ulaznicu za navedenu utakmicu Hajduka i Šibenika, no to nisu uspjeli jer im djelatnice na blagajni prodajnog mjesta, po nalogu kluba, nisu smjele prodati ulaznice obzirom na službenu odluku Hajduka.

Naime, Hajduk je donio odluku kako: “pravo na kupnju ulaznica za domaće utakmice, od ovog susreta (sa Šibenikom – op.a.), pa sve do kraja aktualne natjecateljske sezone imat će isključivo članovi Kluba (bez opcije slobodne prodaje zadnji dan)…”.

Do eskalacije prijetnji očito je došlo nakon te njihove neuspjele kupnje karata nakon koje su oni otišli popiti piće u obližnji ugostiteljski objekt.

Zatraženo je da se dvojici muškaraca odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja djela. S obzirom na to da je sudac procijenio da nije za očekivati da bi okrivljenici mogli utjecati na iskaze žrtava kao svjedoka jer su oni dali svoje iskaze i podnijeli kaznene prijave, odbio je dvojicu zatvoriti zbog mogućeg utjecaja na njih.

U pritvor ih poslao zbog opasnosti od ponavljanja djela i to zato što jedan od osumnjičenih iza sebe već ima tri pravomoćne presude zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda te aktivni postupak pred sudom u Dubrovniku zbog sudjelovanja u tučnjavi dok drugi osumnjičeni ima u tijeku postupak pred Općinskim sudom u Splitu zbog teške tjelesne ozljede te je prekršajno pravomoćno osuđivan zbog kršenja javnog reda i mira.

POSLJEDNJE DODANO: