[FOTO] Na Gripama svečano otvoren međunarodni sajam GAST

Međunarodni sajam GAST, jedan od najznačajnijih gastronomskih događaja u Hrvatskoj koji je ove godine okupio preko 300 domaćih i stranih izlagača, svečano je danas otvoren u velikoj dvorani Športskog centra Gripe. Direktorica manifestacije, Sanja Vuković Veić, navela je kako je i 27. izdanje GAST-a fantastična najava nadolazeće turističke sezone.
Ovo je tradicionalno najvažniji gospodarski događaj u regiji koji se događa neposredno pred početak turističke sezone. Na sajmu sudjeluju najveće tvrtke iz segmenta hrane, pića, hotelske i ugostiteljske opreme, i ne samo iz Hrvatske već iz čitave regije. Očekuje nas veliki broj premijera, od piva, do najboljih sladoleda na svjetskoj razini, novih okusa kave te mesnih i ribljih delicija – poručila je Vuković Veić.
Brojnim izlagačima i gostima ugodan boravak u Splitu poželio je i zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić kazavši kako sajamske aktivnosti snažno doprinose poslovnom povezivanju te prezentaciji proizvoda i usluga.
– Znamo koliko nam je turističko-ugostiteljska djelatnost važna, koliko je bitno ulaganje u kvalitetu i inovativnost u sektor koji je ključni stup i nositelj ukupnog gospodarskog razvoja. Zato svima želim da maksimalno iskoriste mogućnosti sajma i kapitaliziraju ih na najbolji mogući način – naglasio je zamjenik Kuzmanić.
Pozdravljajući prisutne, župan Blaženko Boban naglasio je važnost ljudskih potencijala, ocijenivši ih kao stup svake uspješne turističke sezone. Sajam je otvorenim proglasio Velibor Mačkić, posebni savjetnik i izaslanik predsjednika RH. Želje za još jednim uspješnim izdanjem GAST-a izrazili su i predstavnici županijske i gradske Turističke zajednice, Joško Stella te Alijana Vukšić.
U sklopu sajma održana je i konferencija ‘Turizam u fokusu’, na kojoj se raspravljalo o odgovornijem te održivijem turizmu kojem treba težiti. Ispred Grada Splita sudjelovao je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević.

POSLJEDNJE DODANO: