Prekinuta sjednica Županijske skupštine: “Kad ne skupe kvorum cmizdre da ih je oporba srušila”

Prekinuta je sjednica Županijske skupštine zbog nedostatka kvoruma, što nedolaskom nekoliko vladajućih vijećnika tako i odlaskom oporbenjaka koji su iskoristili situaciju i pokazali da županijska vlast zbilja ovisi o jednom čovjeku. 

Tim povodom je Klub vijećnika SDP-a SDŽ poslao priopćenje koje donosimo u nastavku:

U predstavničko tijelo smo izabrani kako bismo radili, raspravljali i glasali, a ne trgovali!

Ignoriraju nas, rade što ih je volja, sve pod geslom da imaju vlast i 24 ruke. 

Mi smo im pokazali da ih nemaju i nisu točni navodi AS i vladajućih da pri rušenju kvoruma na jučerašnjoj sjednici skupštine SDŽ nismo imali razumijevanja za važne točke i da će zbog toga proteći “razni” rokovi.
Osim što kontinuirano odbijaju sve naše prijedloge za rad i amandmane na Odluke, i za svoje prijedloge kao i za sjednice čekaju “5 do 12” te nas tako stavljaju pred gotov čin sa stavom “mi smo vladajući i možemo što hoćemo”.
Jučerašnji dan je pokazao da to i nije baš tako.
Kad ne skupe kvorum, što je, uostalom, zadatak vladajućih jer su zbog toga vladajući, cmizdre da ih je oporba srušila. 

Dvije godine gledamo ponašanje „neka oporba raspravlja mi ćemo na kraju i tako dizati 24 ruke i izglasati svoje“.
Ako su Odluke važne, zašto se čeka zadnji rok? Jer znaju da nemaju većinu, a onda u zadnjem roku sazovu sjednicu, i svi su krivi osim njih. Odgovornost je na vladajućima, a mi ćemo i dalje raditi u interesu građana naše županije. Za TO smo izabrani.
Koju to čvrstu vlast može srušiti oporba? Onu koja egzistira na žetončićima! A tko im je sljedeća akvizicija i koliko košta saznati ćemo u narednim danima. – stoji u priopćenju. 

POSLJEDNJE DODANO: