DAN OTVORENIH VRATA OBRTNE TEHNIČKE ŠKOLE: Upoznajte se s programima redovitog strukovnog obrazivanja i programima za obrazovanje odraslih koje RCK nudi!

U petak 31. ožujka s početkom u 10:00 sati u Obrtno tehničkoj školi održat će se Dan otvorenih vrata. Prilika je ovo za sve učenike koji su pri kraju svog osnovnoškolskog obrazovanja da se upoznaju s programima strukovnog obrazovanja koje ova škola nudi. Program Dana otvorenih vrata prilagođen je i široj javnosti kako bi se upoznala s programima za obrazovanje odraslih, s obzirom da je Obrtno tehnička škola Split ujedno i Regionalni centar kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Cilj ovog događanja je bolje predstaviti djelokrug i misiju Regionalnog centra kompetentnosti pomoću kojeg se vrši modernizacija strukovnog obrazovanja, pružaju prilike za stručno usavršavanje odraslim osobama, promovira cjeloživotno obrazovanje i unapređenje u zanimanjima iz sektora elektrotehnike i računalstva kao i popularizira strukovno obrazovanje i usavršavanje u struci.

Uz obilazak škole, program obiluje zanimljivim predavanjima i radionicama od kojih posebno izdvajamo gostovanje bivših učenika koji će podijeliti svoja iskustva školovanja kao i prezentacije učeničkih radova. Pridružite nam se stoga u petak, 31. ožujka u Obrtno tehničkoj školi Split na adresi Plančićeva 1 i upoznajte se s profesorima i programima koje nudi ova suvremena škola.

Dan otvorenih vrata Obrtne tehničke škole dio je projekta “Uspostava regionalnog centra kompetentnosti za elektrotehniku i računalstvo Splitsko-dalmatinske županije” koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. 

O projektu:

Regionalni centar kompetentnosti izgrađuje se kao mjesto izvrsnosti strukovnog

obrazovanja u području elektrotehnike i računalstva za Splitsko-dalmatinsku županiju te poveznica između gospodarstvenih subjekata i obrazovnih ustanova radi uspostave suradnje i prilagodbe strukovnog obrazovanja sa zahtjevima tržišta rada i najnovijih tehnologija te modernih metoda rada.

U sklopu aktivnosti RCK razvijati će se postojeći redovni programi u sektoru elektrotehnike i

računalstva kroz suradnju sa ostalim strukovnim srednjim školama, visokim učilištima i poslodavcima i obrtnicima iz navedenog sektora, uz podizanje kompetencija učenika za poduzetništvo i razvijanje vještina za uključivanje u tržište rada, potpomognuti uključivanjem gospodarstvenika u obrazovanje kako bi učenici stekli što aktualnije obrazovanje. U sklopu projekta dobivena je suglasnost Ministarstva obrazovanja i znanosti za izradu Standarda zanimanja, Standarda kvalifikacija i kurikuluma za zanimanje „Tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom“ te je prijavljena i izrada Standarda zanimanja, Standarda kvalifikacija i kurikuluma za pomoćno zanimanje u području računalstva („računalni operater“).

 Osim toga u RCK se razvija i modernizira obrazovanje odraslih te uspostavlja podrška svim bivšim učenicima Obrtno tehničke škole koji su postali obrtnici u cilju stalnog napredovanja u struci i stjecanja novih znanja i korištenja modernih alata u struci.

Razvojem i usvajanjem novih znanja i tehnologija RCK će, uz podršku partnera, nuditi podršku svim obrtnicima i poslodavcima u sektoru elektrotehnike i računalstva za razvoj njihovih djelatnosti i metoda rada kao i za edukaciju i usavršavanje njihovih djelatnika. Djelokrug aktivnosti RCK je najviše u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, preko svojih partnera, odgojno obrazovnih ustanova s tog područja i gospodarskih subjekata tih županija. U suradnji sa gospodarskim subjektima navedenih županija ali i kroz suradnju sa gospodarskim i obrazovnim subjektima iz europske unije, uključiti će se u promociju novih i ekološki prihvatljivih tehnologija, promociju modernih alata i uređaja kao i metoda rada.

Trajanje projekta je 48 mjeseci, točnije do 29. prosinca 2023. godine.

Ukupna vrijednost prijekta je 49.978.113,43 HRK, a od toga je sufinancirano sredstvima Europske unije 49.978.113,43 HRK.

Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Obrtne tehničke škole Split.


POSLJEDNJE DODANO: