Ostojić vjeruje da je više zadovoljnih nego nezadovoljnih

Ministar Rajko Ostojić je uvjeren kako je masterplanom olakšao situaciju pacijentima. 

“Ima nezadovoljnih, ali ima značajno više zadovoljnih. Tri mjeseca dva puta tjedno u Pakrac dolazi neurolog, dermatolog, vaskularni kirurg, a prije su pacijenti morali odlaziti u 60-ak km udaljenu Požegu, morali plaćati putne troškove i lutati od vrata do vrata. To je cilj reforme – okrenuti se pacijentu. Specijalisti i usluga dolaze u njihovo mjesto i naravno da su pacijenti značajnije zadovoljniji”, tvrdi Ostojić

“Mislim da nemamo viška bolnica, ali mislim da imamo viška nekih odjela i misli da se neke djelatnosti u nekim bolnicama se ne trebaju razvjjati. Naprosto uvodimo reda”, rekao je ministarzdravlja.

Također tvrdi da nije kapitulirao na smjenskom radu. “Smjenski rad nije provediv u određenim bolnicama, pa smo ga ukinuli i vratili dežurstva”. 

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje izmijenio je pravilnik o pomagalima. Tako na listi više nema baterija za slušne aparate pa će ih osobe s oštećenim sluhom ili roditelji djece sa slušnim problemima morati sami plaćati. Da apsurd bude veći, oni s ugrađenom pužnicom i dalje će imati pravo na baterije na teret HZZO-a, prenosi HRT.

Ministar Ostojić rekao je kako je o tome zatražio izvješće i imat će odgovor vrlo brzo. Slaže se da treba pomoći osobama s posebnim potrebama. Mislim da to trebamo riješiti, rekao je.

POSLJEDNJE DODANO: