Article

//www.dalmacijanews.hr/files/6451fb0d5d7965fc368b4575/80

SMASH homebrew 2023 Split - treće međunarodno pivsko natjecanje

Ne propustite ovaj nezaboravan pivski događaj, vidimo se 5. i 6. svibnja u pivnici Pivkan u Splitu

Treće međunarodno pivsko natjecanje SMASH homebrew 2023 održat će se 5. i 6. svibnja 2023. u pivnici Pivkan u Splitu, a organizatori su pripremili nezaboravan program za sve posjetitelje. 

Organizatori Ivana, Diano, Pave i Riža otkrili su nam da je prošla godina bila iznimno uspješna. Imali su prijave homebrew pivara iz cijele regije (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Hrvatska), a ove godine natjecanje je postalo interkontinentalno. Ove godine, na dan otvaranja prijava za natjecanje stiglo je rekordnih 60 prijava, a osim iz regije prijavili su se natjecatelji iz Brazila, Izraela, Švedske i Poljske. Zbog ograničenog kapaciteta prostora u kojem se SMASH homebrew održava, morali su prijave zatvoriti isti dan.

SMASH Split Beer Fest

Ovogodišnji program započinje u petak, 5. svibnja sa Split Beer Festom – druženjem profesionalnih pivara, čije će se pive i točiti na točionicima. Svoj dolazak najavili su predstavnici velikih craft pivovara Brlog, Garden, Mlinarica, Pulfer, TapB, Saperlot, Varionica, Zmajska Pivovara i dvije pivovare iz Srbije, Beer Cuz i Dogma. Svaka od navedenih pivovara donijet će svoje specijalne nove pive. Da bi bilo dovoljno za svih – prodavati će se samo po količini od 3 dcl.

To će našim gostima dozvoliti da probaju pive različitih okusa i aroma. – kaže Diano.

SMASH homebrew 2023 

U subotu, 6.svibnja, od ranih jutarnjih sati odvijat će se suđenje prijavljenih piva, a svečano proglašenje SMASH homebrew 2023 pobjednika i dodjela nagrada bit će u 19 sati u Pivkanu.

Podsjećamo, na SMASH natjecanje svaki prijavljeni sudionik trebao je skuhati pivo s jednom vrstom ječma  i jednom vrstom hmelja (single malt & single hop), po izboru organizatora i isključivo kod kuće. Ove godine kuha se American IPA s ječmom po izboru i SABRO hmeljom.

Poduzete su mjere kako bi se osiguralo pošteno i anonimno suđenje. Pobjednici natjecanja nagrađivat će se medaljama za 1., 2. i 3. mjesto, dok će sponzorske nagrade biti dodijeljene i za 4. mjesto.

Ovo homebrew natjecanje može se pohvaliti bogatim nagradama koje nisu uobičajene za pivska natjecanja. Ova pivarska četvorka je i sama sudjelovala na različitim domaćim i europskim natjecanjima.

– Naša je vizija da SMASH homebrew natjecanje postane još veće i međunarodno priznato. Divno je što usput stvaramo nova prijateljstva i širimo kulturu craft pivarstva. – kažu organizatori.

Uz ukusno homebrew pivo, dobro craft društvo, bit će tu i DJ glazba.

U subotu, za sve goste osigurali su SMASH čaše za pivo. S kupljenom čašom moći ćete neograničeno kušati preko 20 homebrew piva koja će biti na točionicima. Osobno će ih točiti hombreweri koji su ih kuhali, što znači i priliku za druženje. Bit će tu različitih i zanimljivih stilova, tako da će svi ljubitelji piva pronaći nešto po svom ukusu. Na kraju večeri čašu možete ponijeti kućama kao suvenir. Također, u Pivkanu će biti dostupna i druga pića.

hr Wed May 03 2023 08:11:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
//www.dalmacijanews.hr/files/5c0254f70e4938862e8b460a/80
Foto: PIXABAY

Google uvodi promjene u Gmail, možda vam se neće svidjeti

Ono što iz Googlea nisu rekli je, hoće li ovakav način prezentiranja rezultata pretraživanja u Inboxu biti vidljiv i na računalima i kad

Ako paralelno koristite Googleov servis za elektroničku poštu, Gmail i još neki e-mail servis, vjerojatno ste primijetili da je pretraživanje kod Googlea puno brže i preciznije nego kod drugih servisa. - prenosi zimo.

No, to će se uskoro promijenit. I ako je suditi po najavama i Googlea, nismo sigurni kako će korisnici reagirati na te promjene. 

Naime, iz Googlea su najavili kako će promijeniti način na koj funkcionira tražilica unutar Gmail. Tako rezultati više neće biti poredani kronološki, od posljednjeg primljenog e-maila s ključnom riječi koja se traži, prema onim starijima. Ne, Google uvodi "top rezultate" odnosno na samo će vrhu stranice rezultata pretraživanja biti e-mailovi za koje Google misli da korisnik želi vidjeti tj. traži. 

Kako su pojasnili iz Googlea, koristit će strojno učenje kako bi analizirali e-mailove koji su stigli posljednji u kombinaciji s pojmom koji korisnik traži te "nekim drugim relevantni faktorima" kako bi dali najbolji rezultat pretraživanja. Najbolji za koga, mogli bismo pitati. 

Ostali rezultati, kažu u Googleu, pojavit će se u donjem dijelu ekrana, posloženi kronološki. Onako kako se to pojavljivalo do sad.

U Googleu tvrde da je ova promjena došla od samih korisnika koji su željeli "bolje rezultate pretraživanja". 

Kako bilo, promjene su neizbježne, pa će tako prvi u novim rezultatima pretraživanja Inboxa moći uživati korisnici koji koriste Gmail putem mobilne aplikacije. Promjene bi trebale biti implemenirane diljem svijeta u sljedeća dva tjedna. 

Ono što iz Googlea nisu rekli je, hoće li ovakav način prezentiranja rezultata pretraživanja u Inboxu biti vidljiv i na računalima i kad. 


hr Sun Jun 04 2023 14:02:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
//www.dalmacijanews.hr/files/647c32a45d796577c68b4586/80

Splitski gimnazijalci sudjelovali u Simuliranoj sjednici Europskog parlamenta!

Sudjelovanjem u Final EUROSCOLA eventu učenici imali su priliku kroz pojedinačna izlaganja sudjelovati na temu: „DEMOKRACIJA NA DJELU: ANGAŽIRAJTE SE!"
Pod mentorstvom prof. Dijane Ledić Begonja i prof. Maje Kralj, učenici Prirodoslovne škole Split i 1. gimnazije Split su sudjelovali u Simuliranoj sjednici Europskog parlamenta koja se održala u virtualnom okruženju.

Sudjelovanjem u Final EUROSCOLA eventu učenici imali su priliku kroz pojedinačna izlaganja sudjelovati na temu: „DEMOKRACIJA NA DJELU: ANGAŽIRAJTE SE!“.

Predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola i potpredsjednica Europskog parlamenta Katarina Barley obratile su se učenicima prigodnim riječima. Nakon edukativnih i interaktivnih predavanja na temu: „Kako vaš izbor oblikuje zakonodavstvo EU u budućnosti?“, učenici su sudjelovali u raspravama, postavljali pitanja te predlagali nova rješenja čime su pokazali izniman interes za konstruktivnu raspravu.

Kroz suradnju s EU parlamentom u Strasbourgu, prof. Dijana Ledić Begonja i prof. Maja Kralj su omogućile učenicima da se upoznaju sa zakonodavnom procedurom donošenja zakona najvišeg predstavničkog i demokratskog zakonodavnog tijela Europske unije, ulozi EU parlamenta u životu građana, promicanju europskih i demokratskih vrijednosti te demokratske i europske političke kulture medu mladima. 

- Na mladima svijet ostaje ali i participativna odgovornost u izgradnji zajedničke budućnosti Europske unije. – kratko je rekla prof. Dijana Ledić Begonja.

hr Sun Jun 04 2023 08:44:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
//www.dalmacijanews.hr/files/647b801c5d796577c68b4568/80

Nezaboravna večer "Solinska za Mašu" oduševila posjetitelje!

Svi prihodi od večeri bit će namijenjeni humanitarnoj pomoći za Mašu

Nevjerojatna večer pod nazivom "Solinska za Mašu" održana je s velikim uspjehom, okupivši raznoliki miks žive glazbe i suradnju DJ-eva u partnerstvu s Adriatic Social Clubom, The Flag Pubom, Caffe barom Basket Pub, RED BARON - Beer And Whiskey Barom i Cool Garden Pubom. Ovaj događaj nije samo bio proslava glazbe i zabave, već je također imao humanitarnu svrhu.

Splićani su se okupili kako bi uživali u uzbudljivom nizu nastupa talentiranih glazbenika i DJ-eva. Suradnja između Adriatic Social Cluba, The Flag Puba, Basket Puba, RED BARON - Beer And Whiskey Bara i Cool Garden Puba osigurala je raznovrsne glazbene žanrove koji su zadovoljili svaki ukus.

Posjetitelji su uživali u energičnim ritmovima i uzbudljivim nastupima izvođača, koji su osigurali da se svi prisutni zabave i uživaju cijelu noć.

"Solinska za Mašu" je bio veliki uspjeh, s izvanrednim odazivom i podrškom lokalne zajednice. Organizatori zahvaljuju svim sudionicima, izvođačima, sponzorima i volonterima koji su doprinijeli uspjehu ovog događaja.

Svi prihodi od večeri "Solinska za Mašu" bit će namijenjeni humanitarnoj pomoći za Mašu, pružajući joj podršku u njenim izazovima i borbi.

Ova večer je samo jedan korak u širem nizu aktivnosti! Detalje i datume svih događaja možete pronaći na Svi za Mašu web stranici, Instagram profilu ili  Svi za Mašu Facebook profilu.

 

hr Sat Jun 03 2023 20:02:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
//www.dalmacijanews.hr/files/647b6dd35d79656ebf8b46c2/80

Predstavljanje knjige Borisa Rukavine ISLAND – HIMALAJA i putopisno predavanje o Pakistanu

U Teatrinu GK Solin u ponedjeljak, 5. lipnja 2023. godine u 19 sati
Gradska knjižnica Solin poziva na predstavljanje knjige Borisa Rukavine ISLAND – HIMALAJA i putopisno predavanje o Pakistanu koje će se održati u Teatrinu GK Solin u ponedjeljak, 5. lipnja 2023. godine u 19 sati. 
Nakon putopisa - ''Euroazijske priče i jedna afrička'' (2017.) te ''Priče iz daljina – motorom od Zagreba do Vladivostoka'' (2019.), autor predstavlja knjigu ''Island – Himalaja u pet moto priča'' u kojoj Ksenija i Boris Rukavina opisuju pet putovanja motorom od 2019. do 2022. kroz dvadeset i tri države.

Na svim putovanjima Borisa Rukavinu prati supruga Ksenija, također iskusna suvozačica, koja u svim putopisima sudjeluje i fotografskom kamerom, dijeleći na taj način posebna iskustva s njihovih putovanja.
Osim putopisa, Rukavina je i autor knjige ''Putovati motorom'', jedinstvenog priručnika za sigurniju vožnju motorkotača, svojevrsnih praktično-filozofskih uputa i savjeta stečenih kroz gotovo pola stoljeća vožnje.
hr Sat Jun 03 2023 14:01:09 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .