Article

//www.dalmacijanews.hr/files/5efadbb7daf72d53188b464c/80

HDZ-ovci posjetili Vrgorac i Makarsku, Beroš: 'Idemo putem Krstičevića! Idemo stvarati snažnu Hrvatsku!'

U obraćanju skupu, zapažen je bio govor Ante Bačića koji je istaknuo kako Vrgorac ima izniman proizvodni i poljoprivredni potencijal.

HDZ-ovi kandidati za Hrvatski sabor u X. izbornoj jedinici su predizborno popodne jučer proveli u gradu Tina Ujevića i generala Damira Krstičevića - Vrgorcu.

U obraćanju skupu, zapažen je bio govor Ante Bačića koji je istaknuo kako Vrgorac ima izniman proizvodni i poljoprivredni potencijal temeljem čega će u provedbi projekta Zagora, značajan obol dati Ujevićevom gradu i mladim Vrgorčanima. Uz Bačića, Vrgorčani su pljeskom dočekali Vilija Beroša koji im je obećao da će nastaviti graditi put Damira Krstičevića. 

- Time je Beroš osvojio Vrgorčane, no druženje je bilo vremenski ograničeno zbog svečanosti otvorenja odjela hemodijalize u Makarskoj u kojoj je prisustvovao, u pratnji ostalih kandidata, poručuju iz HDZ-a. 

Po završetku svečanosti u gradu podno Biokova je održan skup. Domaćin, makarski gradonačelnik Jure Brkan, se obratio prvi, te je u govoru istaknuo sposobnost Plenkovićeve Vlade da u vremenu korona krize sačuva radna mjesta i osigura za preko 500.000 građana prihode za trajanja 'lockdowna'.


Skupu se obratio i Ante Mihanović, ravnatelj Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije. On je naglasio da bi rezultat pandemije koronavirusa bio poražavajući u slučaju da Beroš i Plenković nisu ostvarili suradnju, te podržali proizvodnju preko 150 tona antiseptika i dezinficijensa kojeg je Mihanović zahvaljujući timu Galensko-analitičkog laboratorija, kojim upravlja, proizveo i distribuirao u ljekarne. 

Na temu koronavirusa se nadovezao i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban kazavši kako se oporbene stranke osjećaju slobodno opstruirati postignute rezultate HDZ-ove Vlade za vrijeme korona krize, govoreći da je Hrvatska nesigurna zemlja. 

Upozorio je kako time narušavaju izgrađeni turistički imidž Hrvatske što dugoročno može biti pogubno po hrvatsko gospodarstvo. Skup je zaključen obraćanjem Vilija Beroša koji je napomenuo kako nas čekaju teška vremena jer virus možda i nadalje bude tu. Ako nam se korona scenarij ponovi, Beroš ističe da će Hrvatska trebati stabilnu i snažnu Vladu, a jedina takva je Vlada Andreja Plenkovića.

- Vrgorčani i Makarani su sa zadovoljstvom upijali riječi HDZ-ovih kandidata, a osobito Vilija Beroša koji je zahvaljujući postignutim zdravstvenim uspjesima visokopozicioniran u percepciji javnosti kao stručna, snažna, te sposobna osoba kojoj je cilj političkog djelovanja unaprjeđenje zdravstvenog sustava i zdravlja hrvatskog društva, zaključuju iz HDZ-a.hr Tue Jun 30 2020 08:29:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/60d388f16f52df1fba8b4592/80
Foto: DalmacijaNews

Okreće se nova stranica većine u splitskom Gradskom vijeću? MOST ne želi sudjelovati u rotaciji predsjednika Parlamenta!

Novi sastanak mogućih partnera u splitskom Gradskom vijeću prošao je s novim idejama koje su, prvenstveno, stigle iz MOST-a
Trojac Grković-Markotić-Ljulj na kraju novog susreta je izrekao stav kako nisu za rotaciju predsjednika Parlamenta, dogovaranu ranije, s obzirom na važnost tog tijela.

Ideji su se pridružili i socijaldemokrati, a želja gradonačelnika Ivice Puljka je, doznajemo, da se mogući partneri dogovore oko imena budućeg predsjednika te kako će vijećnici Centra to, bez kakvih dodatnih zahtjeva, prihvatiti.

MOST, za objasniti je, ne želi sudjelovati ni u rotaciji, ali ne želi ni da njihov predstavnik bude čelnik Vijeća četiri godine.

Novi brifing najavljen je za petak, a tada bi se trebalo dogovoriti kako će funkcionirati predlaganje projekata i ideja koje bi došle kao točke na sjednicama koje će se, po najavi Puljka, održavati istog datuma svakog mjeseca.

hr Wed Jun 23 2021 21:18:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5f54f292daf72dd98a8b4576/80
Foto: Dnews

Tragedija kod Omiša: Muškarac preminuo na plaži

Nema elemenata kaznenog djela
Na plaži u Nemiri pokraj Omiša preminuo je stariji muškarac. 

Kako kažu iz policije, muškaracu je pozlilo te je Hitna pomoć dojurila na mjesto događaja. Nažalost, djelatnici su odmah konstatirali smrt. 

Nema elemenata kaznenog djela. 
hr Wed Jun 23 2021 19:26:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5ff454c36f52df1c958b458a/80
Foto: Twitter Vlade RH

Božinović: "Od danas dostupna besplatna mobilna aplikacija CovidGO"

Božinović je pojasnio da je mobilnom aplikacijom moguće provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da je od srijede dostupna besplatna mobilna aplikacija CovidGO za provjeru EU digitalnih COVID potvrda.

- Aplikacija, dostupna na Apple App Storeu, omogućava validaciju QR kodova na EU digitalnim COVID potvrdama izdanim u RH i državama članicama EU. - priopćio je Božinović putem društvenih mreža dodajući da je aplikacija besplatna te da će uskoro biti dostupna i na Google Play Storeu.

Božinović je pojasnio da je mobilnom aplikacijom moguće provjeriti potvrde o testiranju, potvrde o cijepljenju i potvrde o preboljenju te da aplikacija ne obrađuje osobne podatke, već provjerava nacionalni digitalni potpis zapisan u QR kodu.

- U slučaju valjane potvrde ekran će se prikazati u zelenoj boji, a u slučaju da potvrda iz bilo kojeg razloga nije valjana, prikazat će se crveni ekran s dodatnim obrazloženjem. - precizirao je Božinović na facebooku.

Božinović je nadodao da će mobilna aplikacija, sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, olakšati provjere valjanosti potvrda za vrijeme događanja na kojima će biti prisutne osobe koje posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu.

Tehničko rješenje sustava EU digitalne COVID potvrde u RH uspostavila je tvrtka AKD, a do sada je potvrdu preuzelo više od 217.000 građana.

hr Wed Jun 23 2021 18:56:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/56bc885f1441855f028b47fc/80

Marko Dražen Mimica novi čelnik splitske Ginekologije! Nedavno smijenjeni predstojnik tužio KBC i kolege!

Novoizabrani predstojnik za svoju zamjenicu izabrao je doktoricu Jelenu Marušić.

Splitska ginekologija dobila je novog predstojnika - doktor Marka Dražena Mimicu koji je na tu poziciju stigao gotovo pola godine otkako je smijenjen dotadašnji čelnik Deni Karelović kojeg je četvero kolega optužilo za narušavanje međuljudskih odnosa, zbog loše komunikacije među zaposlenima, ali i samog rada Klinike za ženske bolesti i porode.

Doktor Karelović je nedavno, zbog smjene tužio splitski KBC, a tužio je i četvero medicinskih djelatnika zbog klevete.

Na mjestu predstojnika Klinike radio je sedam godina, a imao je veliku podršku djelatnika koji su poslali čak i potpise za njegov povratak, čak njih 170 prema ravnateljstvu bolnice i Upravnom vijeću KBC-a.

Novoizabrani predstojnik za svoju zamjenicu izabrao je doktoricu Jelenu Marušić.

Privremeno rješenje, između smjene Karelovića i dolaska Mimicu bio je doktor Marko Jukić.


hr Wed Jun 23 2021 17:21:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .