Tamara Laptoš i Gordana Haramina Hranilović nove zamjenice glavnog državnog odvjetnika

Državnoodvjetničko vijeće imenovalo je danas tužiteljice Tamaru Laptoš i Gordanu Haraminu Hranilović novim zamjenicama glavnog državnog odvjetnika.

Dosadašnju zamjenicu ravnatelja Uskoka Tamaru Laptoš mediji su nakon imenovanja Dinka Cvitana nasljednikom Mladena Bajića na čelu državnog odvjetništva spominjali kao moguću ravnateljicu Uskoka, a današnje imenovanje otvara joj put prema toj funkciji.

Ona je u taj specijalizirani odjel državnog odvjetništva došla iz Čakovca, a najpoznatiji slučaj u kojem je zastupala optužbu bio je prvi postupak protiv bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera u kojemu je osuđen na 10 godina zatvora zbog uzimanja provizije od austrijske Hypo banke i primanja mita od mađarskog MOL-a.

Osim toga “tužila” je i profesore za primanje mita u slučaju Index te bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca zbog nepotrebno isplaćene stručne studije.

Gordana Haramina Hranilović voditeljica je kaznenog odjela u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. Od medijski eksponiranijih slučajeva vodila je istragu za prodaju jeftine HEP-ove struje TLM-u, ali i “slučaj dragulji” u kojemu je osuđen bivši general Vladimir Zagorec.

POSLJEDNJE DODANO: