Josip Klemm: Znam da nisam kriv

Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, izjavio je danas kako se ne osjeća krivim za optužbe da se gospodarskim zlouporabama u ime svoje tvrtke “Klemm security” okoristio za najmanje 3,2 milijuna kuna, ističući da njegova tvrtka nikada nije oštetila državni proračun.

Nakon što je jučer bio priveden, a jutros i saslušan u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu te pušten da se brani sa slobode, Klemm se, na zahtjev novinara, javnosti obratio na konferenciji za novinare svoje udruge i Zbora gardijskih postrojbi. Poručio je kako se može osjećati krivim jedino ako je svojim neznanjem oštetio vlastitu tvrtku, a ne da je tvrtka oštetila državu.

“Osjećam se dobro jer u svom srcu znam da nisam kriv”, rekao je Klemm, naglasivši kako su hrvatski branitelji, kojima pripada, temelj hrvatskog društva, stvorili su ovu državu te moraju poštovati njezine zakone za koje su se borili.

“Mislim da ovaj događaj nema veze s hrvatskim braniteljima i žao mi je što se ovo događalo za vrijeme predstojećih blagdana”, dodao je i ocijenio da je odnos policije i Državnog odvjetništva prema njemu bio profesionalan.

Ustvrdio je da je u zadnje četiri godine u ime svoje tvrtke uplatio 115 milijuna kuna u državni proračun. “Pa neka se pohvali jedan gospodarstvenik koji je to napravio”, poručio je Klemm i dodao kako zapošljava oko 900 ljudi.

Inače, Klemm je izjavu dao na novinarsko inzistiranje, budući da na početku konferencije za novinare nije bio u dvorani, već u jednoj od susjednih prostorija.

Na početku je, pak, pročitano priopćenje Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i Zbora gardijskih postrojbi, u kojemu se osuđuje jučerašnje Klemmovo privođenje i proziva Vlada da na taj način udara na vrednote Domovinskog rata.

“Ova Vlada uhićuje sve one koje smatra prijetnjom te tim privođenjem čelnika braniteljske udruge vrši udar na vrednote Domovinskog rata i one koji su najviše dali, a u svrhu dnevne politike”, stoji u priopćenju.

Policija sumnja da je Klemm od početka 2005. do sredine 2007. nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa svoje tvrtke na račune više drugih trgovačkih društava koja su mu izdavala račune za neobavljene usluge.

POSLJEDNJE DODANO: