Vekić: Ne znam što bih rekla od sreće!

Hrvatska tenisačica Donna Vekić pobjednica je WTA turnira u Kuala Lumpuru, ona je do svog prvog naslova u karijeri na WTA Touru stigla svladavši u finalu 10. igračicu svijeta i prvu nositeljicu turnira, Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 5-7, 7-5, 7-6 (4) nakon dva sata i 51 minute igre.

Za Vekić je ovo bio treći nastup u finalu nekog WTA turnira, u rujnu 2012. izgubila je finale Taškenta od Rumunjke Begu, a u lipnju prošle godine u finalu Birminghama svladala ju je Slovakinja Hantuchova.

– Toliko sam sretna da ne znam što bih rekla. Ovo je bio jako težak meč, Dominika je igrala jako dobro čitavim tijekom susreta, a nakon što sam u trećem setu povela sa 5-1, zaigrala ne ludo dobro. Jako sam zadovoljna što sam ipak uspjela pobijediti – rekla je Vekić koja je naglasila kako joj je mnogo pomogla i podrška gledatelja s tribina.

– Publika mi je pomogla prebroditi teške trenutke danas i zato sam joj jako zahvalna.

Vekić je do naslova u Kuala Lumpuru stigla s pet pobjeda od kojih je četiri ostvarila u tri seta i to nakon što je izgubila prvi.

– Ovo je bio jako naporan turnir. Sada ću se prvo dobro odmoriti kod kuće, a onda slijede daljnji nastupi – dodala je Vekić.

Osim što je ovo prvi WTA naslov za Vekić, do kojega je stigla dva mjeseca prije svog 18. rođendana, mlada Osječanka je pobjedom u Kuala Lumpuru postala prva hrvatska igračica koja je osvojila neki WTA turnir nakon točno 12 godina i pet dana i trijumfa Ive Majoli u Charlestonu. Također, Vekić je prva igračica koja je uspjela osvojiti WTA turnir prije svog 18. rođendana još od Amerikanke Vanije King koja je osvojila Bangkok 2006. godine u dobi od 17 godina i osam mjeseci.

POSLJEDNJE DODANO: