Zagreb: Zaplijenjeno 800 kilograma marihuane(FOTO)

Zbog zločinačkog udruživanja, kontinuirane nabave i krijumčarenja marihuane, Uskok je otvorio istragu protiv jedanaestorice okrivljenih, od kojih su osmorica hrvatski državljani, dvojica bosnaskohercegovački i jedan albanski.

Uskok osnovano sumnja da su trojica muškaraca u razdoblju od sredine veljače do 3. travnja ove godine u Zagrebu ustrojili zločinačku organizaciju, odnosno da su povezali ostale okrivljenike radi kontinuirane nabave i krijumčarenja većih količina marihuane morskim putem iz Albanije u Hrvatsku, navodi se u priopćenju, objavljenom danas na internetskoj stranici DORH-a.

Prema planu organizatora, dio marihuane bio je namijenjen za preprodaju na području Zagreba i drugih gradova u Hrvatskoj, a dio za daljnje krijumčarenje i preprodaju u zemljama zapadne Europe. Nakon jednog neuspjelog, u drugom su pokušaju ribarskim brodom okrivljenika iz Albanije prevezli u Hrvatsku 770 paketa u kojima je bilo ukupno 806 kilograma marihuane.

Uz to što im je na raspolaganje dao brod za krijumčarenje marihuane, okrivljenik iz Albanije je provjeravao mogućnost kontrole radarskog nadzora od strane nadležnih pomorskih službi. Brodom su upravljala dvojica okrivljenih (peto i šestookrivljeni), a ostali iz skupine su bili zaduženi za prijenos novca, nabavu mobitela, primanje i prijenos poruka te daljnji prijevoz i preprodaju marihuane.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.

POSLJEDNJE DODANO: