Šuker brani Linića da ne može biti kriv za propuste Porezne uprave u Sisku

Bivši ministar financija Ivan Šuker (HDZ) smatra da Slavko Linić ne može, kao ministar financija, biti odgovoran za eventualne propuste sisačke Porezne uprave prilikom procjene vrijednosti Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Sisku.

– Porezne uprave imaju vanjske članove komisije koji su uredno plaćeni za svoj posao, autonomni su, prema tome oni snose punu odgovornost za ono što su napisali na dokument – kazao je danas Šuker novinarima u Saboru.

Ti se članovi, kaže, potpisuju na dokument, a svi ti dokumenti postoje u Poreznoj upravi. “Ne vidim kako ministar može na bilo koji način znati kako rade, to su praktički upravni predmeti u jednoj ispostavi”, kaže Šuker.

Ključ cijele priče je, ističe, da Porezna uprava mora biti odvojena od politike, a oni koji su proveli određeni nadzor svojim potpisom garantiraju da je to činjenično stanje.

“Zato i jesu te komisije samostalne i, od vanjskih članova, i zato jesu plaćeni, i zato što su plaćeni imaju određenu odgovornost”, ističe Šuker.

Ne vidim čemu raditi “veliki glamur” od toga i neke posebne istrage, poručio je bivši ministar financija.

Premijer Zoran Milanović naložio je danas Ministarstvu financija da u najkraćem roku napravi analizu je li bilo propusta u procjeni vrijednosti nekretnine za potrebe Zavoda za hitnu medicinu u Sisačko-moslavačkoj županiji, za koju DORH tvrdi da je preplaćena, a za to tereti županicu Marinu Lovrić Merzel.

POSLJEDNJE DODANO: