Article

//www.dalmacijanews.hr/files/5f54f292daf72dd98a8b4576/80
Foto: Dnews

HVAR Mladić zadobio teške ozljede, liječniku rekli da je pao niz stepenice, a zapravo je skrivio prometnu nesreću

Utvrđene su brojne nelogičnosti.

Policijski službenici Policijske postaje Hvar su zaprimili informaciju da je 25.siječnja 2021.godine 25-godišnji muškarac prebačen u splitsku bolnicu jer je zadobio teške tjelesne ozljede. U cilju utvrđivanja načina ozljeđivanja osobe, policajci su obavili razgovor s liječnikom koji je naveo kako mu je kao uzrok navedeno da je muškarac pao niz stepenice. Policijski službenici su pregledali navodno mjesto događaj, obavili razgovore, ali tijekom prikupljanja uočili su nelogičnosti i nejasnoće.

Obzirom na utvrđene nelogičnosti, te da je 25-godišnjak do sada evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja, nastavili su prikupljati informacije i došli do saznanja kako postoji mogućnost da je 25- godišnjak imao prometnu nesreću radi čega su izvršili detaljan obilazak lokalnih cesta koje vode od Jelse i mjesta Vrisnik prema drugim obližnjim mjestima. Između mjesta Zavala i Ivan Dolac uočili su svježe tragove kočenja i bočnog zanošenja vozila, odnosno mjesto gdje se vjerojatno dogodila prometna nesreća, ali na tom mjestu pronađeni su samo dijelovi vozila, a nije pronađeno vozilo.

Daljnjim radom na terenu došli su do saznanja da se na tom mjestu dogodila prometna nesreća, te da je vozilo najvjerojatnije uklonjeno i skriveno kako se ne bi saznalo za prometnu nesreću. Znajući da je premještanje moguće samo specijaliziranim vozilom, nastavili su prikupljati informacije, te su došli do korisnih saznanja. Daljnjim operativnim radom na terenu i obilaskom šume 29. siječnja, u šumi  u blizini mjesta Vrisnik, pronađen je veći nasip svježe zemlje, a  ispod zemlje pronađeno je zakopano vozilo čije dijelove su policajci pronašli na mjestu prometne nesreće.

Provedenim izvidima utvrđeno je postojanje sumnje da  25-godišnjak nije prilagodio brzinu vozila stanju i uvjetima na cesti uslijed čega je je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom radi čega je protiv njega nadležnom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog.

Također, nastaviti će se daljnje istraživanje ovog događaja.

hr Mon Feb 01 2021 10:54:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
//www.dalmacijanews.hr/files/5f1958addaf72d413e8b45d0/80
Foto: Pixabay

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u veljači čak 13 dragovoljnih predaja oružja i streljiva

Svo predano oružje i streljivo je pohranjeno u sigurnosni kontejner do uništenja.
Tijekom mjeseca veljače, anonimni građani su u 13 dragovoljnih predaja, pirotehničarima Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dragovoljno predali šest ručnih bombi, dvije automatske puške, dvije topovske granate, jednu minobacačku minu, jednu tromblonsku minu, pet komada dugog oružja, 2.5 kg eksploziva, 618 komada različitog streljiva te dvije signalne baklje

Svo predano oružje i streljivo je pohranjeno u sigurnosni kontejner do uništenja.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska poziva sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.
hr Wed Mar 03 2021 14:29:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
//www.dalmacijanews.hr/files/5fb1825a6f52df923d8b464f/80
Foto: DalmacijaNews ilustracija

Planulo na Braču: Vatrogasci gase požar na nepristupačnom terenu

Na terenu sve raspoložive jedinice
Iza 11 sati planulo je na Braču. Na teren su poslane sve jedinice koje se bore s požarom na nepristupačnom terenu na lokalitetu Podhuma.

Vatrogasci su, podsjećamo, prije nekoliko dan apelirali da se izbjegava paljenje vatre na otvorenim prostorima, a osobito ostavljanje iste bez nadzora.hr Wed Mar 03 2021 12:02:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
//www.dalmacijanews.hr/files/600c0ad06f52df65ad8b456a/80
Foto: DalmacijaNews

U Splitu se s mladićem dogovorili za kupnju mobitela pa ga napali i ukrali novac

Oštećeni 19-godišnjak nije imao vidljivih ozljeda niti je zatražio liječničku pomoć.
Dana 02. ožujka. 2021. godine  u Splitu dvije za sada nepoznate osobe nakon prethodnog dogovora oko kupovine mobilnog telefona našle su se s 19-godišnjakom da bi ga potom fizički napale te mu otuđile mobilni telefon i novac.

Oštećeni 19-godišnjak nije imao vidljivih ozljeda niti je zatražio liječničku pomoć. Na mjestu događaja izvršen očevid. Na okolnosti ovog događaja provodimo kriminalističko istraživanje, poručili su iz PU splitsko-dalmatinske.
hr Wed Mar 03 2021 10:46:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
//www.dalmacijanews.hr/files/5abb59252af47fa94f8b4694/80
Foto: Pixabay/Ilustracija

Mladići u Šibeniku namamili žrtvu preko lažnog profila pa ga pretukli

Osnovano se sumnja da su osumnjičenici žrtvi uzeli osobnu iskaznicu budući da u novčaniku koji im je oštećenik predao nije bilo novca

Dvojica mladića navodno su putem lažnog profila na društvenim mrežama namamili žrtvu kako bi ga pretukli. 

Unatoč prijetnjama, prijavio policiji 

Kako piše portal Šibenski, u Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku privedena su dvojica mladića zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo iznude u pokušaju.

Naime, 19-godišnjak i 20-godišnjak su, u dogovoru s jednom maloljetnom osobom, 24. veljače u Šibeniku pretukli oštećenika s kojim su se s lažnom profila dopisivali i slali mu slike. 

20-godišnjak je žrtvu tukao po glavi i tijelu te mu prijetio smrću. U jednom trenutku žrtva se uspjeli otgrnuti i pokušala pobjeći, ali ga je osumnjičeni 19-godišnjak sustigao i uhvatio te su ga potom obojica udarali šakama u glavu.

Osnovano se sumnja da su mu osumnjičenici uzeli osobnu iskaznicu budući da u novčaniku koji im je oštećenik predao nije bilo novca i zapovjedili mu da sljedeći dan donese dvije tisuće kuna zaprijetivši da nikoga o tome ne obavještava.

Unatoč prijetnjama, oštećenik je odlučio sve prijaviti policiji. 

Općinsko državno odvjetništvo je donijelo rješenje o provođenju istrage te je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predložilo određivanje istražnog zatvora obojici osumnjičenika u trajanju od mjesec dana. 

hr Tue Mar 02 2021 11:56:34 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika

Pročitajte još . . .