Dobro srce studenata Splita: I ove godine prikuplja se pomoć najpotrebitijima

I ove godine u korizmeno vrijeme organizira se akcija “Dobro srce studenata Splita” koja cilj ima prikupljanje hrane, higijenskih potrepština, odjeće i obuće namijenjene onima kojima je pomoć najpotrebnija. 

Akciju organizira Studentski centar u Splitu zajedno s Caritasom splitsko – dalmatinske Nadbiskupije, Sveučilištem u Split, te studentskim udrugama iz Zadra, te iz Imotske krajine. Humanitarnoj akciji se kao i prošle godine priključio Hajduk, zajedno sa svojim generalnim sponzorom, tvrtkom Tommy, Koordinacija udruga borbenih postrojbi HV-a kao i pripadnici 4. gardijske brigade, BATT-a, 6. domobranske pukovnije, 114. brigade, 141. brigade, 9. bojne HOS-a, 72. brigade vojne policije i HVIDR-e. Osim njih tu je još Ured za pastoral mladih. 

Dakle brojna skupina koja je danas zajedno s rektorom Ivanom Pavićem, prorektoricom Brankom Ramljak, dožupanom Lukom Brčićem, te dvojicom hajdukovaca Goranom Milovićem i Danteom Stipicom, predstavila ovu veliku humanitarnu akciju koja će trajati do Uskrsa. Okupljeni su pozvali sve studente da se odreknu barem jedne kave dnevno i tako uljepšaju blagdane najpotrebitijima koji oskudijevaju u najosnovnijim potrepštinama za život. 

Prikupljanje donirane robe organizira se u objektima Studentskog centra Split:

U restoranu na Ekonomskom fakultetu od 9,oo – 16,oo h 
U restoranu na Građevinskom fakultetu     od 9,00 – 17,00 h
U studentskom domu „Hostel Spinut“ od 9,oo – 20,oo h 
U studentskom domu „Kampus“       od 9,00 – 20,00 h 

Podršku ovoj akciji daje  HNK HAJDUK i trgovački lanac „Tommy“ pa svi oni koji se žele odazvati ovoj akciji mogu u hipermarketu Tommy-centar JOKER po želji kupiti jednu ili više prehrambenih namirnica (nekvarljivih) u zatvorenoj ambalaži ili higijenske potrepštine te odložiti u za to predviđenu kutiju na info pultu hipermarketa.

Prenesite ovaj poziv  do svakog studenta  i prijatelja jer će i najmanji dar svakog od nas sigurno razveseliti one kojima je ta pomoć potrebna. Pomoći nekom drugom može usrećiti više nego kad usrećimo sebe i nema bolje nagrade za naša djela nego osmjeh onog kojem smo pomogli. Lijepo je biti uzrok nečijeg osmijeha, zato malim doprinosom učinite da početak proljeća uđe i u domove obitelji koji imaju manje od nas – zajednička je poruka odaslana s današnje konferencije za medije. 

POSLJEDNJE DODANO: