Makarska: Muškarac i žena u pritvoru nakon vitlanja mačetom i noževima, pokušaja iznude i ozljede bliske osobe

Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri osobe, jednim muškarcem i dvije žene za koje je utvrđeno da su zajedno i dogovorno na štetu bliske osobe ostvarili obilježja kaznenog djela Iznuda u pokušaju,  dok je muškarac prijavljen i za kazneno djelo Tjelesna ozljeda ( čl.117.st. 2 KZ-a RH ) i kazneno djelo Prijetnje ( iz. čl.139.st.2 i 3. KZ-a RH), a sve na štetu dvije bliske osobe.Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 33-godišnji muškarac, dok se nalazio u društvu 40-godišnje žene, u srijedu 24. svibnja 2023.godine u kući fizički napao oštećenog udarivši ga palicom po ruci nakon čega ga je zaključao u sobu, ne dopuštajući mu da izađe, te je čitavo vrijeme dok se oštećeni nalazio u sobi mahao mačetom i noževima vičući da će ga ubiti, dok mu je 40-godišnjakinja upućivala prijetnje. Također, 33-godišnjak je oštećenom zaprijetio da će ubiti njegovog bliskog srodnika i članove obitelji. Muškarac i žena su nakon toga telefonski nazvali 47-godišnjakinju koja je također preko telefona prijetila oštećenom. Utvrđeno je da su od oštećenog tražili da potpiše dokumentaciju temeljem koje bi 33-godišnjak, 40-godišnjakinja i 47-godišnjakinja ostvarili imovinsku korist, a naveli su mu da to mora učiniti u naredna dva dana, nakon čega su ga pustili.

Nakon zaprimljene prijave pronađene su i uhićene tri osobe nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Također, obavljena je i pretraga stana koje koristi 33-godišnji muškarac, te je pronađeno i oduzeto:  zračna puška s pripadajućim streljivom, tri noža,  zavrtanj za davljenje, gumena palica, a od 40-godišnjakinje su privremeno oduzeti mač,  dva noža i teleskopska palica.

Uz kaznenu prijavu 33-godišnjak i 40-godišnjakinja su privedeni pritvorskom nadzorniku, dok će protiv 47-godišnjakinje kaznena prijava biti podnesena redovnim putem. Oštećeni je zatražio liječničku pomoć, utvrđene su mu ozlijede u vidu hematoma. 

Također utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 33-godišnjak ostvario obilježja prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog.

POSLJEDNJE DODANO: