Article

//www.dalmacijanews.hr/files/6373fc9118d1cbf2858b45c4/80
Foto: Naš Hajduk

Skupština Našeg Hajduka: Rekordan broj članova i iznos donacija, izabran novi Upravni odbor!

Članovi su usvojili planove za sljedeću godinu, izmjenili cijenu članarine na 20 eura te odabrali novi Upravni odbor Našeg Hajduka
Na fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, simbolično u 19:50, započela je skupština Našeg Hajduka. Članovi su usvojili planove za sljedeću godinu, izmjenili cijenu članarine na 20 eura te odabrali novi Upravni odbor Našeg Hajduka.

Posljednje četiri godine za Naš Hajduk bile su iznimno uspješne, a ostvareni su sjajni rezultati. Postavljen je novi rekord od 90 000 članova, prikupljeno je više od dvadeset milijuna kuna donacija, osnovana je Hajdučka zajednica, a 2018. i 2022. godine organizirani su i demokratski izbori za Nadzorni odbor Hajduka. Ono najvažnije, osiguran je kontrolni paket dionica Hajduka koji sada iznosi 30,12 %. Na početku skupštine prisutnim članovima obratio se Toni Baletić, predsjednik Našeg Hajduka koji je obavljao ovu dužnost od 2018. godine.

- Hvala svima šta ste nas pokretali kritičkim promišljanjima, ohrabrivali kroz ovo putovanje, poticali da budemo još uporniji, da tražimo i očekujemo više i od nas i od Hajduka. Svaki razgovor s vama, na tribini, na sastancima, u prolazu, sve je to oblikovalo naše ciljeve i planove, a odluke smo donosili u želji da naši potezi vjerno prezentiraju svakog člana Hajduka. Zbog toga smo trebali razmišljat izvan nametnutih okvira i djelovat dostojno imena svih naših prijatelja i suputnika koji su nam pružili povjerenje. Za svu našu braću koja su prerano otišla i za sve anonimne ruke koje su nam pomogle na ovom putu. Iskreno hvala. Dragi prijatelji koji ste bili uz nas svakog dana svih ovih godina, prepoznat ćete se, vama zahvaljujem na svakoj žustroj diskusiji, širenju vidika, srčanim stavovima, razumijevanju, podršci i vremenu koje ste dostojanstveno i hrabro odvojili za Naš Hajduk. Vi ste veliki onoliko koliko ste i skromni, neopisivo puno. Posebno zato što vam nije bitno da se zna tko ste, bila je čast biti u službi vas i najvećeg pokreta u Hrvatskoj i šire. Budućem Upravnom odboru želim sretan nastavak rada, puno novih uspjeha i dobar vjetar u leđa, uz bezrezervnu podršku! Dug život Hajduku i ultrasima, vidimo se na Sjeveru. - zahvalio se svima koji su utkali dio sebe u priču oko navijačkog Hajduka predsjednik Našeg Hajduka posljednje četiri godine Toni Baletić.

Svi članovi Upravnog odbora koji su od 2018. godine na toj funkciji, zahvalili su članovima što su na svakom koraku bili podrška u radu i zbog kojih su ostvareni svi ciljevi postavljeni prije četiri godine.  Nakon zahvale starome, članovi su odabrali novi saziv Upravnog odbora koji će nastaviti provoditi projekte koji su u tijeku.

Saziv novog Upravnog odbora čine predsjednik Dino Marković, tajnik Tomislav Milardović te članovi Upravnog odbora Miran Sušac, Daniel Grbić i Ante Bakalić.

- Hajduk je već od osnutka 1911. imao članove koji su uvijek bili uz svoj klub, u dobru i zlu. Torcida je tu uvijek na prvoj crti pa je tako  prije gotovo 20 godina godina ustala kako bi obranila ideju Hajduka kao kluba svojih navijača i zato je privilegija danas biti ovdje i nastaviti putem naših prethodnika. Na svima nama je da nastavimo davati sve za našeg Hajduka i siguran sam da uspjeh neće izostati jer to dugujemo svima koji su živjeli ovu ideju prije nas, svima nama koji je živimo sada kao i svima onima koji će je nastaviti živjeti nakon nas. Kao i naši prethodnici, našu ulogu ćemo obavljati savjesno, transparentno i beskompromisno po interese Hajduka, na ponos i slavu Hajdukova imena. - u ime novoizabranog Upravnog odbora članovima i navijačima obratio se novi predsjednik Našeg Hajduka Dino Marković.

Cijena članarine 20 eura

Osim teme izbora posebno važna je bila i odluka o podizanju cijene članarine na 20 eura, čime će se u sljedećoj godini Hajduku omogućiti značajno veći priljev novca od članarina.

- Nakon detaljne analize članstva i nakon razgovora s klubom, odlučili smo podignuti iznos članarine na 20 eura, a za maloljetne i članove iznad 65 godina članarina će iznositi 10 eura. Najvažniji faktor pri donošenju ove odluke bila je motivacija da se Hajduku osiguraju dodatna sredstva koja može odmah koristiti. - pojasnio je odluku Luka Domikulić, tajnik Našeg Hajduka koji je ovu dužnost obnašao posljednje četiri godine.

Kao i na svakoj skupštini voditelji Odjela za članstvo i projekta Za sva vrimena osvrnuli su se na sjajne rezultate u proteklom periodu i najavili 2023. godinu. Članstvo je u 2022. godini doseglo, do sada nezamislive brojke, a trenutno Hajduk ima više od 90 000 članova.

- Cijela ova godina je protekla u znaku rušenju rekorda i navijači su iskazali pripadnost Hajduku kao nikada do sada što najbolje pokazuje brojka od 90 000 članova. Na nama je da takav uspjeh ponovimo i sljedeće godine, ali vjerujemo da je i sto tisuća dohvatljivo. - najavio je ambiciozne ciljeve voditelj Odjela za članstvo Teo Prkić.

Rekord se oborio i u projektu Za sva vrimena u kojem su navijači u 2022. godini donirali gotovo 6 milijuna kuna.

- Nikad bolja godina je za nama, hvala svima koji sudjeluju u projektu i koji podržavaju Hajduk kao klub svojih članova. U sljedećoj godini možemo napraviti i korak više te vjerujemo da će brojni navijači prepoznati vrijednosti otkupa dionica i svoje ime zauvijek vezati uz Hajduk u parku Za sva vrimena. - kazao je voditelj projekta Za sva vrimena Tomislav Mikulić.

Formalni dio skupštine je završen nakon nekoliko sati s ambicioznim planovima za sljedeću godinu, a članovi su ostali u dvorani u neformalnom razgovoru s novoizabranim Upravnim odborom.

hr Tue Nov 15 2022 21:54:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Hajduk
//www.dalmacijanews.hr/files/63d529645d7965a5c58b457b/80
Foto: Naš Hajduk

50 000 navijača u četiri tjedna stalo uz 112 godina članske tradicije!

Preračunato u eure, članovi su na račun Hajduka do sada uplatili gotovo 800 000 eura
Još traje prvi mjesec, a Hajduk je već stigao do 50 000 navijača s plaćenom članarinom. Ritam je to od gotovo dvije tisuće članova po danu. Preračunato u eure, članovi su na račun Hajduka do sada uplatili gotovo 800 000 eura.

Koliko je i dalje visok ritam učlanjivanja najbolje govori podatak kako se u protekla dva tjedna učlanilo skoro 20 000 navijača. Ukupna brojka od 50 000 će pak zasigurno nastaviti rasti u narednim tjednima jer se bliži Hajdukov rođendan, a zajedno s njim i cijeli niz akcija učlanjivanja kojih će u čast rođendana do tada biti održano čak 112.

Akcije učlanjivanja su ove godine održane, već sada, po većini kvartova u Splitu, u gotovo svakom mjestu koje ga okružuje, cijeloj Dalmaciji, diljem Hrvatske, ali i brojnim mjestima u inozemstvu. Rezultati su bolji nego ikada i svaka akcija učlanjivanja u prosjeku broji 30 posto novih članova, iznio je zanimljiv podatak voditelj Odjela za članstvo Teo Prkić.

Ono što posebno veseli je da ova brojka nadmašuje rekordnu lanjsku godinu za gotovo 20 000 u istom razdoblju što cilj od 112 000 članova čini itekako ostvarivim.

- Od 50 000 članova, njih čak 10 000 prošle godine nisu bili članovi čime širimo i osnažujemo našu prgavu, hajdučku obitelj. Prošla godina je bila rekordna po broju novih članova i s ponosom možemo reći kako ih je veliki broj produžio članstvo, a brojni će to tek učiniti, pojasnio je strukturu članova Prkić.

Hajduk od svog osnutka njeguje člansku tradiciju i to je dio njegovog identiteta što je od posebnog značaja za svakog člana.

- Ovakve, i u svjetskim okvirima, nestvarne članske brojke najbolji su način kojim njegujemo tradiciju Hajduka kao kluba svojih članova koja datira još od njegovog prvog dana i vjerujemo da za svakog navijača nema boljeg načina od članstva kojim bi iskazao svoju privrženost i ljubav za Hajduk, zaključio je Prkić prisjećanjem na 112 godina članske tradicije u Hajduku.

Svaki navijač u svega nekoliko klikova može postati dio tradicije duže od stoljeća i time podržati Hajduk. 

hr Sat Jan 28 2023 14:55:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Hajduk
//www.dalmacijanews.hr/files/63d399a25d7965a0c08b456c/80
Foto: Ivana Ivanović

Leko: "Od Benrahoua očekujem ključna dodavanja, asistencije, golove…“

Istra 1961 je jaka s balunom i bez baluna, morat ćemo biti jako dobri da bi ih pobijedili, naglasio je trener Hajduka
Uoči nedjeljne utakmice 19. kola Supersport HNL-a u Puli protiv Istre 1961 u 17.10 sati, trener Hajduka Ivan Leko je dva dana ranije, a uoči puta, održao press konferenciju u Press Roomu u utrobi stadiona na Poljudu. Bijeli su već u prvom kolu nastavka prvenstva smanjili prednost Dinama za dva boda (38-42) zahvaljujući pobjedi nad Šibenikom (2:1) i kiksu Modrih na svom terenu protiv Gorice (0:0), ali ne treba zaboraviti da lider prvenstva ima i utakmicu manje, baš protiv Istre 1961, koja će se odigrati tek sredinom ožujka.

Je li Yassine Benrahou skautiran prije vašeg dolaska, kako ga vidite i što će igrati?

- Hajduk je ozbiljan klub, točno se zna što tko radi, a ja treniram igrače pod ugovorom. Od predsjednika preko sportskog direktora do čistačica. On je ofenzivni igrač, nadam se da nam može pomoći, mislim da je to jedino važno.

Osim Awaziema, koji ima žute kartone, ima li nekih drugih igrača koji ne mogu na put ili da se netko vraća?.

- Slična je situacija kao prije Šibenika, Awaziem otpada, Sahiti se vraća.
Istra 1961 je momčad koja igra drugačije nego Šibenik, teže posjedu lopte, protiv Slavena Belupa preko 60 posto, 15 udaraca...

- Očekujem drugačiju utakmicu, brojevi ne lažu, to je ekipa koja je u posljednjih desetak kola četvrta momčad po bodovima s najboljom obranom. Imaju 4 čiste mreže, jako su dobro organizirani, disciplinirani i sviđa mi se kako igraju. Jaki su bez baluna i s balunom. Morat ćemo biti jako dobri da bi ih pobijedili.

Hoćete li mijenjati sustav s obzirom da nema Awaziema?

- Bilo bi malo neozbiljno da o tome govorim.

Gostujuća tribina je već rasprodana i na drugoj tribini će biti navijača Hajduka. Bit će velika navijačka podrška u Puli.

- Ovo je stvarno nemoguće dobro u posljednjih nekoliko godina iako su ljudi i prije voljeli Hajduk. Nama je to obaveza prezentirati se na pravi način, da radimo i napredujemo, fokusirani na nogomet. Dvanaesti je igrač jako bitan, ali na terenu je 11 igrača.

Ne priča se o Elezu. Kakva je njegova situacija nakon operacije i kad bi se mogao vratiti?

- On još nije za trenirati, doktori se bave s njim, a nama je to šteta, jer je bio bitan igrač.

Sahiti se vraća, koristili ste ga u pripremnim utakmicama na lijevoj strani?

- Može igrati lijevo, može desno, može po centrali, jer je dosta polivalentan. Puno toga nam može donijeti. Ekipa mora biti u balansu i u najboljem mogućem izdanju.

Ide li Benrahou na put?

- Nadam se, vidjet ćemo ga danas na treningu u kakvom je stanju. Želja nam je da se što prije adaptira, upozna suigrače, naš sustav. Nadam se da je on prvi od onih koji će doći.

Svatko radi svoj posao, ali je li vam prezentiran „scouting report“ Benrahoua, koje su mu vrline, a koje mane?

- Da, napravilo se to na najbolji mogući način. Nama je trebala kvaliteta u centrali, da ima ključna dodavanja, asistencije, golove… Tu očekujem njegov doprinos.

Može li Hajduk igrati jednako kod kuće i u gostima?

- To nam je svima želja, uvijek se igra 11 na 11, tako da ćemo mi nastojati igrati naš nogomet. Nešto će se pitati i protivnika. Moram ponoviti da su nama pripreme svaki dan, u Istri je bilo jako dobro, upoznali smo se, a danas idemo jako mirni znajući da smo dobri. Imamo i puno prostora za napredak. Protivnik je nezgodan, koji igra bez respekta, a mi ćemo nastojati biti bolji nego protiv Šibenika.
hr Fri Jan 27 2023 10:30:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Hajduk
//www.dalmacijanews.hr/files/63d2edb15d796520ba8b467d/80
Foto: Hajduk

Yassine Benrahou je novi igrač Hajduka!

Yassine će nositi dres s brojem 11
HNK Hajduk i francuski Nimes Olympique postigli su dogovor o transferu 24-godišnjeg ofenzivnog veznjaka Yassinea Benrahoua koji je danas poslijepodne prošao liječničke testove u Splitu i potpisao ugovor s Bijelima do ljeta 2026. godine uz opciju produženja na još jednu godinu. Yassine će nositi dres s brojem 11. 

Novi Hajdukov igrač rođen je 24. siječnja 1999. godine u gradiću Le Blanc-Mesnil pored Pariza, prve nogometne korake napravio je u nogometnoj akademiji AS Bondy, a nastavio se razvijati kroz akademije Bordeauxa i elitne nogometne akademije "Clairefontaine".

Prve seniorske nastupe upisao je za drugu momčad Bordeauxa, a u sezoni 2019/2020. priključen je prvoj momčadi za koju je odigrao deset službenih utakmica. Nakon te sezone prelazi u redove Nimesa za koji je igrao dok se natjecao u prvom i drugom razredu francuskog nogometa. Ukupno je za Bordeaux i Nimes odigrao 91 utakmicu te pri tom postigao 14 golova uz 14 asistencija. Za drugu momčad Bordeauxa odigrao je još 23 utakmice u kojima je zabio pet pogodaka uz tri asistencije. Igrao je za U-16 i U-17 reprezentaciju Francuske. 

- Yassine je igrač koji s 24 godine ima iskustvo igranja u dva najviša razreda francuskog nogometa, ujedno igrač koji je tijekom pregovora pokazao izraženu želju za dolaskom u Hajduk. Radi se o polivalentnom ofenzivnom profilu igrača s osnovnom pozicijom ofenzivnog veznog koji također može kvalitetno odigrati na poziciji centralnog veznog i desnog krila. Dominantno se služi lijevom nogom, posjeduje odlične tehničke karakteristike, a posebno kvalitetno izvodi sve vrste prekida. U fazi napada vrlo dobro percipira prostor, uz dobar pregled, predviđanje i ideju u igri. Siguran sam da će igraču trebati kraći period adaptacije jer prvi put izlazi van Francuske razvijati svoju nogometnu karijeru, ali mišljenja sam da se radi o kvalitetnom igraču koji je sa svojim karakteristikama kompatibilan našem stilu igre - ovako je novo pojačanje Bijelih opisao sportski direktor Mindaugas Nikoličius. 

- Sretan sam što sam došao ovdje. Nadam se da ću svojim iskustvom pomoći Hajduku da ostvari svoje ciljeve. Radujem se novim izazovima i igranju u hrvatskoj ligi koju ne poznajem toliko dobro, ali znam da su hrvatski igrači jako kvalitetni i poznati u svijetu. Jedva čekam upoznati suigrače i krenuti s treninzima i utakmicama - istaknuo je Yassine, prvi igrač Hajduka.

hr Thu Jan 26 2023 22:16:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Hajduk
//www.dalmacijanews.hr/files/63d174185d7965efbb8b45e2/80
Foto: Ivana Ivanović

Hajduk je prvo pojačanje pronašao u najlošijoj momčadi francuske druge lige?

Prema Transfermarktu Yassine Benrahou trenutno vrijedi 2.2 milijuna eura
Francuski mediji otkrivaju kako Hajduk u tajnosti radi na transferu veznjaka marokanskog podrijetla Yassinea Benrahouija (24) koji je trenutno član Nimesa, posljednje momčadi francuske duge nogometne lige

Yassine Benrahou (24) za Nimes je posljednje dvije sezone odigrao 80 utakmica u kojima je zabio 14 golova uz još 13 asistencija. No, Marokanac rođen u Francuskoj ove je sezone sakupio samo devet utakmica u kojima je uspio upisati tek jednu jedinu asistenciju.

Naime, ovaj je ofenzivni veznjak imao velikih problema s ozljedom prepona i to je razlog loše statistike i male minutaže, a uz sve to mu u lipnju završava ugovor s Nimesom koji ga pod svaku cijenu želi prodati ove zime.

Benrahou je ponikao u omladinskoj školi AS Bondy (u čijim je redovima bio i Kylian Mbappe!), pokušao se nametnuti u PSG-u, no na kraju je završio u Bordeauxu gdje je prošao sve mlade selekcije kluba. Za seniorsku momčad 'žirondinaca' je odigrao 10 utakmica u prvoj ligi nakon čega je 2020. godine za milijun i pol eura prodan Nimesu. - prenosi tportal.

Prema Transfermarktu Yassine Benrahou trenutno vrijedi 2.2 milijuna eura, ali Nimes ga mora prodati kako bi barem nešto zaradio prije isteka ugovora pa bi klub mogao poprilično spustiti cijenu. Tome se nadaju i na Poljudu, prema nekim informacijama 'bili' su za njega spremni platiti oko milijun i pol eura odštete te se sad čeka odluka čelnih ljudi Nimesa.

hr Wed Jan 25 2023 19:25:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Hajduk

Pročitajte još . . .