Portuguesa vraćena u prvu ligu, igrači usred utakmice napustili teren

Nevjerojatna se situacija dogodila u petak u 1. kolu druge brazilske lige. Nogometaši Portuguese su napustili teren u 16. minuti dvoboja protiv Joinvillea jer su usred utakmice dobili sudsku odluku kojom su vraćeni u prvu ligu…

Podsjetimo, nakon završetka prošle sezone Serije A Disciplinska komisija Brazilskog sportskog suda oduzela četiri boda Portuguesi koja je u posljednjem kolu, u dvoboju protiv Gremija (0-0), koristila igrača koji nije odradio suspenziju. Klub iz Sao Paula je time automatski na ljestvici pao na 17. mjesto i ispao iz lige.

Portuguesa je nastavila na civilnim sudovima tražiti vraćanje u prvu ligu i to joj je u konačnici i uspjelo. U petak je klub u 1. kolu Serije B gostovao kod Joinvillea, a u 16. se minuti utakmice na terenu pojavio sudski službenik s odlukom kojom se poništava presuda o oduzimanju bodova. Igrači Portuguese su istog trenutka napustili travnjak iako ih je delegat tražio da dovrše utakmicu. No, iz kluba su mu poručili kako oni samo poštuju odluku suda.

Brazilski nogometni savez je, međutim, objavio da sudac koji je donio odluku nije imao jurisdikciju nad ovim slučajem i da su nogometaši Portuguese morali nastaviti utakmicu, te da im sada prijeti gubitak bodova.

Kompletna ova zbrka dovodi u pitanje i subotnji početak natjecanja u Seriji A. Pokaže li se da sudska odluka ima valjanost, pitanje je kako vratiti Portuguesu u prvoligaško društvo i hoće li netko drugi biti pogurnut u drugu ligu.

POSLJEDNJE DODANO: