Premijera je pred nama: Što možemo očekivati u novoj sezoni “Igre Prijestolja”?

Ljubitelji serije “Igra prijestolja” mogu odahnuti jer je napokon došao i taj dan. Sutra nas očekuje premijera 4. sezone popularne serije. Mjesecima smo se zabavljali uz nove trailere, fotografije i vijesti o nadolazećoj sezoni. Iščekivanju je došao kraj, a danas ćemo vas podsjetiti na ono što vas očekuje u novoj sezoni. Upozoravamo vas da se u tekstu nalaze spoileri koji će vam otkriti dijelove radnje iz prve tri sezone i ove nadolazeće pa savjetujemo da ne čitate dalje ako niste spremni na iznenađenja. 

U seriju dolaze i novi likovi, a neki stari se vraćaju kako bi dodatno zakomplicirali situaciju u Sedam kraljevstva, prenosi index.

Oberyn Martell 

Lik Oberyna Martella glumit će Pedro Pascal. Oberyn je jedan od važnijih novih likova s juga Westerosa koji će biti predstavljen u 4. sezoni. Smrtonosni istrenirani ratnik putuje u King’s Landing na vjenčanje kralja Joeffreya i Margaery Tyrell sa skrivenim namjerama i u potrazi za pravdom. 

Ellaria Sand

Ellaria je ljubavnica Oberyna Martella i majka njegove najmlađe djece. Glumit će ju Indira Varma. Ellaria je nezakonito dijete lorda Harmena Ullera i prati Oberyna na njegovom putovanju u King’s Landing. 

Alliser Thorne 

Lik Allisera Thornea već se pojavio u seriji, a sada je potvrđeno da se njegov lik vraća u novoj sezoni. Allisera glumi Owen Teale i kad smo ga zadnji put vidjeli u seriji zagorčavao je život Jonu Snowu. 

Tycho Nestoris

Tycho je predstavnik Željezne banke Braavosa, a glumi ga Mark Gatiss, mnogima poznat kao autor “Sherlocka” koji je utjelovio lik Mycrofta Holmesa. U prvoj sezoni Ned Stark otkriva dug Željeznoj banki nastao zbog posuđivanja novca za gozbe kralja Roberta. Tycho sada dolazi naplatiti dug, ali to neće biti lak zadatak. 

Mace Tyrell 

Lik oca Margaery Tyrell glumi Roger Ashton-Griffiths. Mace ima reputaciju glupog, ali i dobroćudnog čovjeka. Njegove navodno beskrajne zalihe novca stavit će ga u moćnu političku poziciju. 


Glumačka ekipa “Igre prijestolja” odradila je mnoge promotivne intervjue u zadnjih nekoliko mjeseci. Iz mnogih izjava dalo se naslutiti kako su se autori serije držali književnog predloška, ali ostavili su prostora i eventualnim promjenama koje bi nas možda mogle šokirati. Sve su to, za sada, samo nagađanja koja će se potvrditi ili demantirati tijekom sezone, ali sigurno je to kako već poznate i likove očekuju velike promjene. 

Ohrabreni pokoljem na Crvenom vjenčanju u kojem su stradali mnogi od njihovih neprijatelja Starkova, Lannisteri i dalje vladaju sa Željeznoga prijestolja. U novoj sezoni morat će odgovoriti na nove prijetnje s juga, istoka i sjevera. Jaime Lannister i Cersei ponovo će se ujediniti. Jaime je dobio novu unutarnju snagu, ali Cersei, koja je uvijek ovisila o njegovom statusu alfa muškarca, neće se svidjeti njegovo fizičko slabljenje. “U njezinom umu on je bio najjači vojnik, najjači muškarac koji ju je uvijek štitio. Za njega je to bilo veoma traumatično putovanje, ali čitavo se vrijeme želio joj se vratiti. Ali to neće biti lagano. Puno se dogodilo i u njezinom životu”, rekao je Nikolaj Coster-Waldau o dogodovštinama svog lika. 

Kit Harrington najavio je kako Jona Snowa očekuje njegova najveća sezona. Nad glavom mu više ne visi patrijarhalna figura koja mu govori što mora raditi i Snow se upušta u borbu za moć. 

Sansa Stark napokon bježi iz King’s Landinga. Najstarija Starkova kći okružena je neprijateljima od smrti svog oca u prvoj sezoni. Prema knjizi, Sansa bi u ovom trenutku trebala postati pijun u rukama drugih ljudi koji će preko nje ostvariti svoje namjere, a na koji će se to način odigrati u seriji saznat ćemo uskoro. Lik Aryje Stark također će doživjeti transformaciju na svom putu u Braavos. 

Daenerys Targaryen u novoj će sezoni pokazati svu svoju moć i spremnost na osvajanje Meereena. U pratnji svoja zastrašujuća tri zmaja i vojske krenut će u “oslobađanje” najvećeg grada trgovaca robljem na istoku koji bi je mogao opskrbiti snagama. U ovoj sezoni saznat ćemo hoće li izvršiti svoj krajnji plan, otploviti u Westeros i preoteti Željezno prijestolje lannisterskim uzurpatorima.

Sudbina kralja Joeffreya također je jedna od ključnih priča u ovoj sezoni, a mnogi fanovi serije i knjige žarko žele saznati hoće li se autori strogo držati književnog predloška i na koji će način utjecati na priču ako naprave promjene u razvoju njegovog lika. 

Samo dan nakon američke premijere 4. sezone popularne serije HBO-a, svi koji od 7. travnja do 6. svibnja posjete stranicu www.hbogo.hr moći će besplatno pogledati prvi nastavak. S obzirom na protekle tri sezone pretpostavljamo da će i ova biti krvava s mnogo iznenađenja, stoga od sutra očekujte neočekivano u vašoj omiljenoj seriji. 

POSLJEDNJE DODANO: