Leko: Nećemo u sljedećih par tjedana gledati divlji Hajduk i kaos u ekipi!

Nogometaši Hajduka u nedjelju s početkom u 19.20 sati gostuju kod Lokomotive u Kranjčevićevoj u okviru 33. kola SuperSport HNL. Utakmicu je na današnjoj press konferenciji najavio trener Ivan Leko
– Očekujemo otvorenu utakmicu protiv protivnika koji je najmlađi u ligi, trkački najmoćnijii i najagresivniji. Imaju najviše duela, to dolazi zbog godina, mladosti. Igraju nogomet koji svi vole gledati. Uvijek imaju tih par igrača što su lagani, između linija koji traže dubinu. Već godinama iz Lokomotive izlaze talenti i dobri igrači. Želimo parirati energijom, trkom, fizikom, i onda iskoristiti kvalitete koje imamo. Mi smo ekipa koja bi trebala dominirati, ali to nije jednostavno. Očekujem dobru utakmicu, treba korisiti našu kvaliteti, rekao je Leko u uovdu te dodao:
– Lokosi su dobri, brzi, mladi, moćni. Imaju par igrača koji će napraviti karijeru, to su profili koje svi žele, mlade, moćne talente s kvalitetom i tehnikom. Kačavenda i Stojković bi dobro došli svim klubovima. Lijepo je vidjeti neki klub gdje igraju mladi, gdje se igra dobar nogomet.
Kakva je situacija s Vuškovićem?
– Ne trenira od povratka sa završnice Lige prvaka mladih. Nadam se da će se što prije vratiti i priključiti ekipi. 
Jeste li vi sudjelovali u odluci da Pukštas ne ide na Svjetsko prvenstvo mladih?
– Sretan sam što sam samo trener, imamo svoje igrače da ih treniram. Mi smo ozbiljna organizacija, a u svakoj ozbiljnoj organizaciji, svatko radi svoj posao.  
Koje ste pouke izvukli iz zadnje utakmice s Lokomotivom? 
– Imali smo problema u fazi obrane i primali smo jako jednostavne golove. Imali smo problema u preotvorenoj utakmici, kada se prebrzo ide gore-dolje. Lokomotivi je to glavni forte. Nastojali smo analizama izvući pouke kako bismo u sljedećim utakmicama bili bolji. 
Ima li igrač kojeg želite provjeriti do kraja sezone?
– Sigurno da ima. Želimo kroz svaki trening, svaku minutu i svaku utakmicu vidjeti kako se tko ponaša, drugi je psihološki moment. Koliko je tko gladan, motiviran. Puno je stvari što se želi vidjeti. Nama je za tri tjedna utakmica sezone. Da bismo tu bili top, moramo biti dobri u tri prvenstvene utakmice prije toga. Nemamo previše mjesta za kalkulacije. Rezultatski bi sada bio idealan moment nekima dati više prilike i šanse da pokažu što mogu. 
Tko će od igrača dobiti veću priliku?
– Puno je igrača igralo, za moj gušt i previše. U četiri mjeseca je sedam juniora dobilo ozbiljnu minutažu. Nastojat ćemo biti ozbiljni svaku utakmicu jer to je preduvjet da u ključnoj utakmici budemo dobri i pravi.
Da možete vratiti vrijeme, biste li od početka igrali s četvoricom u obrani ili bi o pet pokušali 3-5-2?
– To je ozbiljna diskusija. Stigao sam 1. siječnja, bio je prijelazni rok do 15. veljače. Puno smo pričali, napravili plani. Činjenica je da smo ozbiljniji i stabilniji u ovom načinu nogometa. Rezultatski, nije to neko ludilo, ali sve bitne utakmice smo pobijedili i bili smo stabilni i dobri. Želimo igrati na rezultat, nećemo u sljedećih par tjedana vidjeti divlji Hajduk, dezorganizaciju i kaos u ekipi.
Kako komentirate odlične rezultate u mlađim uzrastima?
– Rezultati akademije u ovoj godini i prije pokazuju odličnu organizaciju, veliki rad, kvalitetu. Čestitam na svemu tome. Ima jedna stvar, što je uz te rezultate u zadnja četiri mjeseca sedam juniora igralo za prvu momčad. 

POSLJEDNJE DODANO: