VREMENSKA PROGNOZA

Vrijeme danas oblačnije, ponegdje uz kišu, moguće i grmljavinu

U nedjelju oblačnije, osobito popodne ponegdje uz kišu, moguće i grmljavinu. Još nestabilnije u ponedjeljak, na Jadranu i u utorak, kada će puhati jako i olujno jugo.

Krunoslav Mikec, dipl. ing. za HRT je prognozirao:

-U nedjelju će na istoku Hrvatske biti promjenjive naoblake i sunčanih razdoblja, no ponegdje i povećane vjerojatnosti za kišu i grmljavinu, većinom popodne. Temperatura ujutro od 11 do 15 °C, a danju između 25 i 28 °C.

Podjeednako i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će također biti vrlo toplo i sparno s najvišom temperaturom od 25 do 27 °C. Najniža jutarnja između 11 i 14 °C. Ponegdje će puhati jugozapadni vjetar, slab i umjeren. I uz to promjenjivo oblačno, mjestimice s prolaznom kišom, moguće praćenom i grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana. 

Popodnevni pljuskovi izgledni su i ponegdje u Gorskoj Hrvatskoj te u unutrašnjosti Istre, uz manju vjerojatnost za njih na obali i otocima sjevernog Jadrana. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, a temperatura zraka će porasti do vrijednosti između 21 i 25 °C.

Pljuskova može biti i u Zagori, i na obali i otocima srednjeg Jadrana, pri čemu treba računati na jugo i jugozapadni vjetar, uz promjenjivu naoblaku i sunčana razdoblja. Bit će podjednako toplo kao u subotu.

Bez znatnije promjene temperature zraka i u na krajnjem jugu Lijepe naše, gdje će biti djelomice sunčano uz povećanu vjerojatnost za pokoji pljusak, većinom u drugom dijelu dana. Vjetar jugozapadni i jugo, pri čemu more malo do umjereno valovito.

POSLJEDNJE DODANO: