NIŠTA OD ZIME

Vrijeme će biti uglavnom sunčano i ugodno, vjetar većinom slab

Danas se u cijeloj Hrvatskoj očekuje sunčano vrijeme, s povremenom malom do umjerenom naoblakom, prema najnovijim informacijama Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ). Vjetar će biti većinom slab, no u pojedinim dijelovima zemlje, uključujući Podravinu, Slavoniju, Baranju i Srijem, od sredine dana očekuje se umjeren jugoistočni vjetar.

Na Jadranu će jutro biti obilježeno burinom, ali će se vjetar tijekom dana promijeniti te će biti promjenjivog smjera. Što se tiče temperatura, najviša dnevna temperatura zraka bit će ugodna, krećući se od 5 do 10 stupnjeva Celzijevih u unutrašnjosti zemlje, dok će na Jadranu biti nešto toplije, s temperaturama između 11 i 15 stupnjeva Celzijevih.

Istočna Hrvatska

Sunčano, no jutro ponegdje maglovito, uglavnom uz obale rijeka. Vjetar slab, a sredinom dana će zapuhati umjeren jugoistočni. Najniža temperatura zraka između -5 i -3°C. Najviša od 6 do 8°C.

Središnja Hrvatska

Sunčano, ujutro mjestimice magla, najvjerojatnija u Pokuplju i na Banovini. Vjetar slab. Ujutro ponovno mraz, uz temperaturu između -6 i -4°C. Najviša temperatura do 8°C.

Gorski kotar i Lika

Sunčano, u kotlinama ujutro kratkotrajno magla. Vjetar većinom slab. Najniža temperatura između -8 i -5, najviša od 7 do 10°C.

Istra

Sunčano uz malu naoblaku, a uz zapadnu obalu Istre ujutro i navečer moguća je sumaglica i magla. Vjetar slab, uglavnom sjeverozapadni. More malo valovito. Najniža temperatura zraka bit će od -1 do 2°C, u unutrašnjosti Istre od -5 do -2°C, najviša dnevna od 10 do 13°C.

Sjeverni Jadran

Prevladavat će sunčano, no ujutro na zapadnoj obali Istre valja računati na niske oblake i mjestimičnu maglu. Vjetar slab do umjeren, noću burin, a danju vjetar s mora. Najniža temperatura zraka od -4 u unutrašnjosti Istre do 9 na otocima, a najviša od 10 do 15°C.

Dalmacija

Sunčano uz slab do umjeren vjetar, noću burin, a danju vjetar s mora. Najniža temperatura zraka od -2 u zaobalju do 7 na otocima, a najviša od 12 do 15°C.

Sutra slično

U Hrvatskoj će i sutra biti djelomično sunčano vrijeme, s izgledima za jutarnju maglu u nekim dijelovima zemlje. Najviše sunčanih sati očekuje se na jugu Hrvatske, čime će se nastaviti ugodno vrijeme.

Vjetar će većinom biti slab, no duž obalnih područja, posebno prema otocima, može se očekivati umjeren sjeverozapadni vjetar. Što se tiče temperatura, jutarnje temperature bit će relativno niske, s najnižom temperaturom zraka koja će se kretati između -6 i -2 stupnja Celzijeva u unutrašnjosti, dok će na moru biti toplije, s temperaturama od 2 do 7 stupnjeva Celzijevih. Najviša dnevna temperatura zraka očekuje se između 5 i 10 stupnjeva Celzijevih u unutrašnjosti, a na Jadranu između 11 i 15 stupnjeva Celzijevih.

POSLJEDNJE DODANO: