PLES I PJESMA

Vrhunski ugođaj na Svjetskom danu glazbe u Splitu

Ni jedan od najtoplijih dana u godini nije spriječio domaće i turiste da se rasplešu na Voćnom trgu u večernjim satima na Svjetski dan glazbe. Prvi dan ljeta proslavio se tradicionalno besplatnim koncertima na gradskim ulicama i trgovima, a počelo je jutarnjim nastupom HGD Biranj na Pjaci, na oduševljenje okupljenih.

Nastavila se glazbena fešta na Voćnom trgu uz bendove Blue eyes i Disco Magic. Nježni su taktovi probudili romantiku, plesao se ‘sentiš’ kraj spomenika Marka Marulića, da bi uz Disco Magic i hitove Abbe se plesalo kao da sutra ne postoji.

Hoćemo još! – vikalo se na kraju dvosatne zabave, što najbolje svjedoči o atmosferi.
Lijepo je vidjeti da dobra glazba ‘izvuče’ i splitsku mladost u centar Splita, kao i turiste željne bezvremenskih hitova.

Na Obrovu su za to vrijeme lagano večer osvježavali JB Trio.

Razloga zbog uspješne i ovogodišnje uspješne manifestacije imaju u HGU Split, koji, kako nam je rekla tajnica Ivana Gutović Čičo, imaju ‘slatke brige’ jer glazbenicima mahom sezona počinje ranije, ne više u srpnju.

Naime, proslava Svjetskog dana glazbe u Splitu je krenula idejom produljenja turističke sezone, čime bi se povećali i nastupi splitskih glazbenika. Srce sezone se relativno nedavno, kao i ljetne gaže bendova , zahuktavalo početkom srpnja.

Zaista smo zadovoljni. Glazbenici su uživali svirati, publika slušati. Guštalo se u glazbi koju se nema prilike slušati svaki dan – prva je reakcija Gutović Čičo.

Zahvalila se glazbenicima koji su svom gradu i ove godine poklonili radost, kao i Turističkoj zajednici Split što je uz glazbenu feštu od početaka.

U radosti glazbe ove godine uživalo se i u Sinju gdje su nastupali brojni bendovi, Jahahu accustic, Cheap Sunglasses, dBluz, Lana Domjanović & band, Jelena Pavić & band, Piromani, Hana Ivković & band i No Pressing.

POSLJEDNJE DODANO: