Dubravka Šuica se javila u emisiju i napala voditelja zbog kritika: “Ja sam kuma vaše televizije!”

Dubravka Šuica, potpredsjednica Europske komisije za demografiju i demokraciju, javila se u emisiju Dubrovačke televizije “Glas naroda” kako bi reagirala na izjave gledatelja koji ju je “napao” zbog njezine imovine, a ujedno i kritizirala voditelja kako je dopustio takvo izlaganje protiv nje. 

Naime, gledatelj je kritizirao predsjednika Milanovića, HDZ i SDP, zatim se dotakao imovine Dubravke Šuice kazavši, između ostalog: 

Evo, recimo, Šuica. Za nju su rekli 7 milijuna eura da ona ima. Pa zamislite vi to, auto da mi košta 100.000 kuna, najmanje 10.000 moram imati troškova; servis ovo ono. A ona ima jahtu 500.000 eura. Meni neki govore da su troškovi za jahte 10 posto vrijednosti svake godine. To je 350.000 kuna. Ona bi trebala barem 25.000 kuna mjesečno davati za usidrenje i sve ostalo. Odakle njoj taj novac? – konstatirao je gledatelj. 

Zatim se javlja Šuica:

– Dobra večer, ovdje Dubravka Šuica, Evo, kuham večeru pa čujem da se moje prezime spominje u snimci. Bilo je zanimljivo slušati gospodina, ali bilo je još zanimljivije čuti kako vi niste reagirali, dragi gospodine Pasko Tomaš

Kad gospodin iznosi objede, neistine, dezinformacije. Podigao je s pet na sedam milijuna eura. Zaista nevjerojatno kako se ljudi bavi iznošenjem dezinformacija, a vi ga niste opomenuli! U ovoj državi postoje institucije. Ovo je ozbiljna, suverena, europska država. Čudi me da niste reagirali. Ja znam da ste vi vrstan novinar, da je vaša emisija gledana, ja sam je čula iz kuhinje! 

I zaista sam se iznenadila da vi niste reagirali. Moja želja bi bila da onemogućite da se na taj način govori o bilo kojem pojedincu, Hrvatu, Hrvatici ili građaninu ove države. I zaista mi je žao ako na taj način želite steći popularnost. Ja sam kuma vaše Dubrovačke televizije! I zaista sam sretna što sam to u ono vrijeme mogla biti, međutim zaista mi je žao da dopuštate da se građani nabacuju muljem, smećem, blatom na moju malenkost. – kazala je u eteru.

Voditelj joj je na to rekao da je nije htio prekinuti kao što nije prekinuo ni gospodina pa je upitao: “Možete li vi sada onda reći što je istina? Da demantirate točno čovjeka.”

– U ovoj državi postoje institucije države, postoje, i one su te koje znaju. Dakle, jako je interesantno da, da se uopće bavite time. – kazala je. 

Cijeli razgovor možete vidjeti u nastavku:

Objavljen je i treći video u kojem se voditelj Pasko Tomaš obratio građanima i političarima s porukom “dok god se budem bavio ovim poslom neću dopustiti da bilo tko, a najmanje političari, utječu na moj rad i uče me ovom poslu”.

POSLJEDNJE DODANO: