Mladić tvrdi da su ga interventni policajci prebili, oglasili se iz policije!

– Priveli su me ni krivog ni dužnog, bez razloga, nisam ništa napravio. Da vam skratim u dvije riječi, prebili su me! – kaže za Zadarski.hr K.M., 19-godišnjak iz Zadra kojeg je interventna policija zaustavila na izlazu iz dvorane Krešimir Ćosić krajem košarkaške utakmice između Zadra i Partizana. Bio je u hodniku i kretao se prema izlaznim vratima kada je začuo jednog interventnog policajca kako viče: “Ja ću njega riješiti!”
Zaskočili su me njih trojica ili četvorica u hodniku na izlazu iz dvorane. Odmah su mi zavrnuli ruku i izgurali me pred policijski kombi. Tu smo se porječkali, a oni su mi zavezali ruke na leđima i onda je počelo udaranje: čizmama po nogama, pendrekom u stomak i glavom o kombi – priča 19-godišnjak koji je nakon ”intervencije” interventne policije u društvu oca zatražio liječničku pomoć u zadarskoj bolnici. Konstatirane su mu lakše tjelesne ozlijede: masnice na nogama, udarci u predjelu stomaka i slabina, te ozlijede na glavi. 
Žali se na glavobolju, bole ga mjesta gdje su ga udarali, noge i stomak, ali i leđa, jer su mu glavom udarali u vrata kombija. Liječnica mi je kazala da je od takvih udaraca mogao dobiti unutrašnje krvarenje, a mogli su mu slomiti i vratnu kralježnicu. A on je cijelu noć takav ostao u pritvoru. Da mu se nešto dogodilo, tko bi bio za to odgovoran? Kakva je to policija da tako postupa prema djeci? – pita se njegov otac I.M.
K.M. kaže da je cijelu utakmicu promatrao s tribine, da nije bio među navijačkom skupinom, niti je stvarao nered u dvorani. Uostalom, dodaje, policajci ga nisu zaskočili na tribini, nego na izlasku iz dvorane, što ga je najviše iznenadilo. Smatra da je nepravedno priveden i maltretiran te zbog toga želi da ovakvo neprimjereno postupanje policije izađe u medije.

Na sreću, netko je slučajno to maltretiranje policije snimio mobitelom. Na videu se lijepo vidi kako mi policajac udara glavom o kombi. Mislim da oni nemaju pravo prema bilo kome tako postupati. Meni su u tom trenutku ruke na leđima i zavezane, a drže me njegove kolege. To je policijska brutalnost i neprihvatljivo je da se tako bez razloga ponašaju prema bilo kome – kaže K.M.
Njegov je otac došao na mjesto događaja odmah nakon policijske intervencije. Na utakmici se naime zatekao jedan njegov prijatelj koji ga je pozvao kad je vidio što se događa njegovom sinu.
Kad sam stigao ispred dvorane sin mi je već bio u policijskom kombiju. Pitao sam ih zašto ga privode i što je napravio, a oni su mi rekli da je snimao igrače u tzv. nekontaktnoj zoni te da nije imao ulaznicu. Pa svi u dvorani snimaju mobitelima! I da je to uostalom napravio, zar ga zato treba pretući? Moj sin je često na utakmicama među Tornadom, ali ako nije ništa napravio, zašto ovakvo postupanje prema njemu? – pita se uznemireni otac koji je probdio cijelu noć nakon sinovljevog privođenja, a supruga mu je završila na tabletama za smirenje. 
Odveli su ga u policiju gdje je prespavao i tek ujutro oko 11 sati je izveden pred suca za prekršaje. Cijelu noć bez vode i hrane, pretučen, a ništa nije napravio. Ja sam za to da se huligane makne s tribina, ali sam i za to da se odstrane nasilnici iz policije. Video postoji i medicinska dokumentacija postoji. Pravni koraci su poduzeti tamo gdje treba, ali i prema Ravnateljstvu policije, neka znaju kako u zadarskoj policiji postupaju prema mlađim punoljetnicima – poručuje za Zadarski.hr otac 19-godišnjeg Zadranina koji je u srijedu događaja prijavio Općinskom državnom odvjetništvu, a sudjelovat će, kaže, i u prepoznavanju policajaca koji su prema njemu, kako tvrdi, neprimjereno postupali.

Video možete pogledati ovdje.

Oglasila se policija

– U tijeku je provođenje mjera i radnji u cilju utvrđivanja svih relevantnih okolnosti i činjenica tijekom primjene policijskih ovlasti, odnosno zakonitosti postupanja policijskih službenika
U odnosu na snimku koja je danas objavljena u medijima u svezi događaja i postupanja policije od 17. travnja 2023. godine u Zadru, kojom prilikom je prijavljen 20-godišnji hrvatski državljanin za počinjenje prekršaja iz Zakona o  sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o osobnoj iskaznici, načelnik Policijske uprave zadarske odmah po saznanju naložio provođenje mjera i radnji s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti i činjenica tijekom primjene policijskih ovlasti, odnosno zakonitosti postupanja policijskih službenika.
 
Po okončanju postupanja, Policijska uprava zadarska će o svemu utvrđenom izvijestiti javnost. – stpji u priopćenju.

POSLJEDNJE DODANO: