BLOKADA KAMIONA

Vozači ogorčeni: Kamioni zapeli zbog zimskih uvjeta na autocesti

Snijeg, led, olujni i orkanski vjetar te bura izazivaju probleme u prometu u Lici, Gorskom kotaru te na pojedinim cestama u Istri. Zatvoren je dio autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, kao i Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene te državna cesta između Maslenice i Zatona Obrovačkog. Za sav promet zatvoren je i Paški most.

Za Riječku regiju i Kvarner upaljeno je najviše upozorenje, crveni meteoalarm zbog olujne i orkanske bure.

Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, Gorskom kotaru, pojedinim cestama u Istri. Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

Problemi u prometu i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb. Zbog zimskih uvjeta između Delnica i Kikovice mogu voziti jedino osobna vozila. Sa Grobnika se javila HRT-ova novinarka Nikolina Gerek.

Rekla je da je više od 100-tinjak kamiona zapelo još jučer, te da su vozači ogorčeni jer ih se ne pušta ni starom cestom niti autocestom.

Smatraju da bi trebalo pustiti bar one kamione koji su puni. Međutim voditelj tehničke jedinice Delnice HAC-a rekao je kako trebaju raščistiti neke kamione koji su još sinoć zapeli kod Gornjeg Jelenja i ralice nisu mogle očistiti tu dionicu. Također, rekao je i kako se nada da će i bura prestati i da će nakon 13 sati možda biti pušteni kamioni prema unutrašnjosti, rekla je Gerek naglasivši kako svi koji kreću na put moraju imati zimsku opremu – prenosi HRT.

POSLJEDNJE DODANO: