VELIKA TRAGEDIJA

Vozač kamiona koji je usmrtio djevojčicu pušten da se brani sa slobode

Vozač kamiona koji je u utorak u Dugom Selu neopreznim upravljanjem vozilom usmrtio osmogodišnju djevojčicu pušten je da se brani sa slobode, a njegova vozačka dozvola je privremeno oduzeta, prenosi INDEX.HR.

Zagrebačko Općinsko kazneno državno odvjetništvo ispitalo je 27-godišnjeg vozača, koji se sumnjiči za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Prema navodima tužiteljstva, incident se dogodio u utorak oko 12 sati kada je vozač pri skretanju iz ulice I. savski odvojak u ulicu II. savski odvojak propustio provjeriti može li to učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom je desnim kotačima kamiona zahvatio pješakinju koja je prelazila kolnik, uslijed čega je zadobila teške tjelesne ozljede od kojih je preminula.

Stanovnici Dugog Sela i Rugvice već neko vrijeme upozoravaju na opasnost za pješake zbog nesavjesnih vozača i velike prometne gužve koju stvaraju kamioni s obližnjeg gradilišta trgovačkog centra. Međutim, ističu da se u vezi s tim problemom ništa nije poduzelo.

POSLJEDNJE DODANO: