VATROGASCI OSTAJU DEŽURATI

Prvi požar u sezoni rano jutros je lokaliziran, vatrogasci saniraju požarište

UTORAK

Prvi veći požar u ljetnoj sezoni u Splitsko-dalmatinskoj županiji, iznad grada Hvara, lokaliziran je u prvim satima ponedjeljka. U gašenju su uz vatrogasce pomogla i tri kanadera, a upravo se radi na sanaciji požarišta.

Cijelu noć je na terenu bilo pedesetak vatrogasaca. Požar je buknuo u nedjeljno jutro, a premda je bio lokaliziran ponovno se aktivirao uz nalete vjetra.

Trajektom su jutros poslano u ispomoć na požarište 16 vatrogasaca iz Omiša i Imotskog s dva vozila.

Opožareno je tridesetak hektara trave, niskog raslinja i šume.


20:30Zračne snage napustile požarište. 13 vozila i 70 vatrogasaca je na terenu. Požar je zaustavljen, ima dosta izdimljavanja koje se saniraju. Tijekom dana su plasirane lažne informacije putem medija te naglašavamo da nijedan objekt nije bio ugrožen. Vatrogasci ostaju na požaru tijekom noći, javljaju iz DVD-a Hvar.

O požaru se telefonom HRT-u javio i gradonačelnik grada Hvara Rikardo Novak.

-Jutros je bio mali požar i to se saniralo do 9 sati. Bilo je gotovo, natopilo se sve vodom, međutim, negdje oko 17 sati digao se vjetar i onda je na svim drugim lokacijama počelo gorjeti. Sada se sve sanira, još malo gori, gasi se i kanaderima, a na terensu su i DVD Hvara, Jelse, Stari Grad, plus ispomoć Uprave. Svi su na terenu i radi se. Otvorenog plamena više nema puno, ali se sanira, sve je okruženo. Dimi se na požarištu jer je sve suho, ali otvorenog plamena više nema, rekao je Novak.

RANIJE OBJAVLJENO

Nakon Dubrovnika, veliki požar izbio je danas oko 17 sati na Hvaru. Prema dostupnim informacijama, vatra je zahvatila travu i raslinje na brdovitom području iznad grada Hvara, točnije na brdu Poljun.

Trenutno je na terenu veliki broj vatrogasaca s hvarskog područja koji se bore protiv požara. Dodatno, na Hvar je stigla i zračna pomoć u obliku tri kanadera kako bi se situacija stavila pod kontrolu.

U gašenju sudjeluju svi gasitelji s otoka, njih šezdesetak s deset vozila, doznaje se u DVD-u Hvar. Riječ je o prvom ovosezonskom većem požaru na području Splitsko-dalmatinske županije.

Zbog jakog vjetra koji je zahvatio Dalmaciju u popodnevnim satima požar se približio kućama te brojni stanovnici u panici polijevaju svoja dvorišta.

FB
Screenshot Index

-Veliki broj vatrogasaca i vatrogasnih vozila je stigao na teren. Danas oko 17 sati i 30 minuta na požarište su stigla i dva kanadera i u tijeku je aktivno gašenje. Na terenu su uglavnom gasitelji s hvarskog područja, kazali su iz Županijskog vatrogasnog operativnog centra Splitsko-dalmatinske županije.

POSLJEDNJE DODANO: