SPORTSKO - REKREACIJSKA INFRASTRUKTURA

[VIDEO] Pogledajte obnovljene nogometne terene u Stobreču!

NK Primorac, građani Stobreča i okolice mogu se pohvaliti jednim od najmodernije opremljenih nogometnih igrališta. Radovi na obnovi i rekonstrukciji pomoćnog igrališta su završeni, a za koji tjedan biti će spremno i glavno pa će uskoro oba uređena terena biti ‘u punom pogonu’. 

Na glavnom terenu obavljena je rekonstrukcija drenažnog sustava, sustava za hlađenje trave te zamjena travnatog pokrova. Na pomoćnom igralištu također je rekonstruiran sustav za hlađenje trave i zamijenjen travnati pokrov. Planira se i izrada projekta rekonstrukcije trećeg, malog terena tzv. “box-a”.

Vrijednost investicije iz proračuna Grada Splita za pomoćno igralište iznosi oko 314.300,00 + PDV, a za glavno igralište oko 400.000,00 + PDV.

Radovi na pomoćnom igralištu u potpunosti su financirani iz proračuna Grada Splita. Kod uređenja glavnog igrališta, Grad Split je financirao radove pripreme podloge s rekonstrukcijom drenaže i sustava hlađenja, dok je HNS donirao elastičnu podlogu i travnati pokrov.

Zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić kazao je da će, kada radovi završe, dio trenažnog procesa Hajduka biti preseljen u Stobreč.

– To će Hajduku omogućiti dva nova terena za treniranje, čime će se rasteretiti tereni na Poljudu. Osim toga, omogućit će se i djeci zajednički trening u večernjim terminima. U planu je obnova ograde na pomoćnom igralištu, natkrivanje tribina, postavljanje solarne elektrane, izrada pravog natkrivenog parkirališta s solarnom elektranom, obnova kanalizacije i još mnogo toga, sve u cilju stvaranja novog sportskog kompleksa na istoku grada. U budućnosti bi mlada reprezentacija Hrvatske mogla igrati svoje utakmice na ovim terenima.

Grad Split ima cilj osigurati kvalitetnu obnovu sportske infrastrukture, a to uključuje i druge sportske objekte poput NK Dalmatinca i sportskog objekta u Srinjinama. Zamjenik gradonačelnika Antonio Kuzmanić ističe da je ovo prvo veliko ulaganje u sportsku infrastrukturu na istoku grada nakon 30 godina i da projekti obnove sportsko – rekreacijske infrastrukture idu dalje!

POSLJEDNJE DODANO: