"HDZ ŠTITI UMJEŠANE U KRIMINAL"

“Veza HDZ-a i kriminala”: Puljak o slučaju Ivoševića i kontroverzama oko izbora državnog odvjetnika

Danas je splitski gradonačelnik i predsjednik Centra, Ivica Puljak, na konferenciji za novinare u Zagrebu istaknuo ozbiljne veze između HDZ-ovih državnih struktura i kriminalnih aktivnosti, fokusirajući se na dva ključna slučaja.

Puljak je prvo iznio incident u Splitu, gdje je Bojan Ivošević, dogradonačelnik, pokušao intervenirati u slučaju graditelja povezanog s kriminalom, ali je umjesto toga završio u pritvoru. Drugi slučaj odnosi se na izbor glavnog državnog odvjetnika, Ivana Turudića, koji je, prema Puljaku, dokazano povezan s kriminalnim miljeom.

Puljak je naglasio da je Ivošević jedini reagirao na nezakonite aktivnosti investitora povezanog s krim-miljeom u Splitu, te je izrazio zabrinutost zbog neadekvatnog odgovora državnih struktura. Istaknuo je kako je potrebno promatrati ova događanja u kontekstu šireg problema, ukazujući na vezu između političkih struktura i kriminala.

Povodom izbora glavnog državnog odvjetnika, Puljak je komentirao da su predsjednik države predočio dokaze o povezanosti Turudića s kriminalnim miljeom. Puljak je izrazio zabrinutost zbog namjere HDZ-a da izabere osobu povezanu s kriminalom za tako važnu funkciju, tvrdeći da to šalje poruku da će HDZ štititi one umiješane u kriminal.

U zaključku konferencije, Puljak je istaknuo postignuća njegovog tima u Splitu unatoč izostanku podrške države, najavljujući značajne projekte poput rekonstrukcije plaže Žnjan i gradnje vrtića te školske dvorane na Pujankama. Također je apelirao na građane da se ujedine kako bi spriječili izbor HDZ-a na sljedećim izborima.

POSLJEDNJE DODANO: