Article

//www.dalmacijanews.hr/files/62d143c918d1cb8e078b456d/80
Foto: Ivana Ivanović/DalmacijaNews

Penava: "Kroz Gradsko vijeće Splita ćemo promovirati čiste ruke i čist obraz"

Domovinskom pokretu su prije godinu dana prokazivali tmurnu budućnost, a mi smo ostvarili najbolji rezultat i pokazali da rastemo
Vrh stranke Domovinski pokret na čelu s predsjednikom Ivanom Penavom u petak je bio u Splitu, a predsjednik je održao i medijsku konferenciju:

- Danas je ovdje vrh Domovinskog pokreta, skoro cijelo predsjedništvo stranke je u Splitu kako bi dali osvrt na izborne rezultate koji su ostvareni na lokalnim izborima u Splitu, sada kada je drugi krug završio. Zahvaljujem se kolegama i kolegica, simpatizerima DP-a, na iznimnim rezultatima koje su ostvarili, zahvaliti na predanom radu, jednako kao i volonterima i koalicijskim partnerima koji su bili dio naše liste i ove priče. Moram zahvaliti na izbornom rezultatu i novoizabranom gradonačelniku Puljku i uz čestitke mu poručiti da će u vijećnicima DP-a koji će braniti ono u svjetonazorskom smislu što DP je, to je ljubav prema domovini, svom narodu, prema kulturi i tradiciji hrvatskog naroda, prema kršćanstvu kao vjeri kojoj pripada većina hrvatskog naroda i hrvatskih građana, ali da će u svom djelovanju kroz GV promovirati nešto što je gotovo nestalo na žalost iz ambijenta hrvatske politike, a dalo bi se podvesti pod sintagmu čiste ruke i čist obraz.

Osvrnuo se na ono što će dva vijećnika raditi u Gradskom vijeću:
- Gradonačelnik Puljak će u vijećnicima DP-a imati žestoku, ali pravednu oporbu. Podržat ćemo sve ono što je u korist građanima Splita, s tim se slažemo, ali isto tako jasno i glasno kritizirati ono s čim se ne slažemo i što mislimo da je loše po građane grada Splita i sam grad Split. To nas dovodi do druge točke koju bih imao potrebu naglasiti, a to je da je primjer našeg izlaska na ove izbore u Splitu u smislu koalicijskog okupljanja trag politike koju DP propagira i s kojom smo počeli na ovim izborima u Splitu, a to je da nećemo zbog vlasti i izazova koje nudi obitavanje u izvršnoj vlasti podleći iskušenjima promjene svog svjetonazora, svojih promišljanja na način kako to nažalost vidimo na nacionalnoj razini da radi aktualna Vlada gdje imamo jednu bivšu demokršćansku stranku koja je sada u koaliciji i koja ima jedan liberalno manjinski svjetonazor pa imamo i takvu Vladu. Jednako tako nećemo se povesti ni za nekim lokalnim pričama gdje neki najavljuju kombinacije i moratorije odstupanja od svojih promišljanja, osjećaja i svega drugoga. DP s ovim izborima u Splitu pružio je i nastavit će pružati na nacionalnoj razini put odanosti i vjernosti svojim uvjerenjima gdje smo vrlo široko postavljeni prema suradnji sa svim svjetonazorski bliskim strankama bez obrzira što nam to nosi u smislu rezultata. Obrana naših vrijednosti je prioritetno nešto za DP, od čega ne odstupamo, koliko god bilo nepovoljno i koliko god drugi poklekli pred izazovima i kušnjama koje se stavljaju pred njih. Naša je agenda vrlo jasna - suverenizam, nacionalni identitet i naravno demokršćanstvo.

Penava je optimističan što se tiče budućbnosti Domovinskog pokreta na području Splitsko-dalmatinske županije, ali i cijele Hrvatske.
- Prije samo godinu dana u ovom gradu, ali i cijeloj državi Domovinskom pokretu se prokazivala tmurna budućnost, raspad, to su prokazivali i politički oponenti, ali i analitičari koji dominiraju medijskim prostorom. Ni godinu dana od tada DP je konkretno u rezultatima u Splitu ušavši u GV potukao svoje prošlogodišnje rezultate, bolji rezultat smo ostvarili i pokazali svima da DP raste. Radimo mukotrpan posao, ali pomalo, rezultati dolaze do izražaja i na tom tragu će DP nastaviti širiti svoje ogranke na području SDŽ. Imamo jaku bazu i očekujemo nastavak rasta svih pokazatelja snage DP-a.


hr Fri Jul 15 2022 12:39:24 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/633a978318d1cb37098b4587/80
Foto: Ivana Ivanović

[FOTO] U Ulici hrvatske mornarice se zapalio automobil

Planuo je ispod Turske kule
Jutros je u Ulici hrvatske mornarice u pravcu Poljuda planuo automobil u vožnji. Dogodilo se to odmah nakon prolaska raskrižja nakon Parka mladeži, a pred školskim poligonom ispod Turske kule. Na teren su odmah pohitale sve dežurne službe, a nastala je i malo veća gužva u prometu. Sva sreća da je šteta samo materijalna.hr Mon Oct 03 2022 10:05:33 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/627e450becdbd1aeaa8b456c/80
Foto: Goran Leš

Domovinski pokret: Mala pobjeda, ali velika poruka, Dalmatia Tower skinuo pokidanu zastavu

Prije nekoliko dana su iz stranke uppozorili da je zastava u neprimjerenom stanju
Domovinski pokret Split reagirao je na sramotno i tužno stanje državne zastave na vrhu najvišeg tornja u Hrvatskoj. Naime, državna zastava na Dalmatia Toweru, novom neboderu u ulici Domovinskog rata, bila je pokidana i u neprimjerenom stanju. Upozorli smo menadžment tornja da su dužni, sukladno Zakonu o zastavi, grbu i himni RH, brinuti o nacionalnim obilježjima koja ističu na privatnim prostorima. Upornost u traženju reda se isplatila - Dalmatia Tower je skinuo pokidanu zastavu. Sada bi bilo lijepo, kada ste već jednom istaknuli državna obilježja na vašem tornju, da postavite novu i veću zastavu na tornju. Ipak je to, kako volite kazati, najviši toranj u Hrvatskoj. Pa, gospodo, obilježimo ga prikladno!
hr Mon Oct 03 2022 08:55:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/633a812518d1cb0d078b4642/80

Izbori u BiH: Mrtva trka Krišto i Komšića

Izetbegović uvjerljivo izgubio od Bećirovića

Mrtva je trka između Borjane Krišto i Željka Komšića u utrci za člana Predsjedništva iz redova hrvatskog naroda, piše N1. Prema preliminarnim rezultatima izbora u BiH za člana Predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda vodi Borjana Krišto, koja ima 51 posto glasova, dok Željko Komšić ima 49 posto.

SDP-ov Denis Bećirović, koji je predstavljao ujedinjenu oporbu, u utrci za člana Predsjedništva pobijedio je uvjerljivo Bakira Izetbegovića.

U Republici Srpskoj izbori su rezultati u utrci za člana Predsjedništva BiH bili sukladni očekivanjima jer je pobijedila Željka Cvijanović iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Utrka za predsjednika Republike Srpske između Milorada Dodika i kandidatkinje oporbene Partije demokratskog progresa (PDP) Jelene Trivić i dalje je potpuno neizvjesna, a iz oba izborna stožera tvrde kako upravo njihovi kandidati vode.hr Mon Oct 03 2022 08:29:11 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/6339e5ad18d1cb9d088b4589/80
Foto: fb: Udruga za zaštitu kulturne i prirodne baštine

Na Čiovu marljivi ronioci i volonteri iz Jadranskog podmorja izvadili 150 guma!

Organizatori su dovezli i brodicu s dizalicom kako bi se iz mora mogli izvući veći komadi otpada

 Više od 40 ronilaca i isto toliko volontera čistili su danas podmorje i obalu u Slatinama na otoku Čiovu. Volonteri su iz Jadranskog podmorja izvadili oko 150 kamionskih i automobilskih guma. Udruga za zaštitu kulturne i prirodne baštine iz istoimenog mjesta u suradnji s partnerima organizirala, naime, veliku akciju čišćenja, a sve u sklopu velikog Večernjakova ekološkog projekta "Rezolucija Zemlja".

Akcija čišćenja podmorja dosta je zahtjevna, došla je i brodica s dizalicom kako bi se iz mora mogli izvući veći komadi otpada. Samo smo čišćenje podijelili u četiri zone uz plažu, a timove su vodili domaći ronioci koji dobro poznaju teren – objasnila je Večernji list  Nikica Domić iz Udruge za zaštitu kulturne i prirodne baštine.

Ističe da je ono što je počelo kao entuzijazam pojedinaca preraslo u veliku akciju pa su se tako akciji na kopnu pridružili i brojni mještani te volonteri koji  su razvrstavali otpad.

Akciji se pridružila i ekipa iz tvrtke Plovput koja je brodicom dopremila dizalicu za vađenje većih kamionskih guma iz podmorja.

Motiv ove hvalevrijedne akcije je očuvati naše podmorje!

hr Sun Oct 02 2022 21:25:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .